Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά σε κατοικία της Παλλήνης προκάλεσε μεγάλες ζημίες. Δεν κινδύνευσαν άνθρωποι

Σοβαρές ζημίες σε κατοικία επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Παλλήνη από πυρκαγιά που προκλήθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς διερευνώνται, το μόνο εξακριβωμένο μέχρι στιγμής στοιχείο είναι ότι ξεκίνησε στο χώρο του λεβητοστασίου ο οποίος παράλληλα ήταν και αποθηκευτικός χώρος της οικογένειας που διέμενε.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των πληρωμάτων των πυροσβεστικών οχημάτων, στο χώρο υπήρχαν πολλά εύφλεκτα αντικείμενα, γεγονός που ενίσχυσε την ταχύτητα επέκτασης της φωτιάς κι όταν οι φλόγες βοηθούντος του δυνατού ανέμου έφτασαν στην ξύλινη στέγη της κατοικίας, η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη.

Χρειάστηκε να έρθουν τα μεγάλα πυροσβεστικά οχήματα -η αντιμετώπιση της φωτιάς σε πρώτο στάδιο ξεκίνησε με δύο μικρά πυροσβεστικά– τα οποία όμως δεν μπόρεσαν να την αναχαιτίσουν για το λόγο ότι δεν ήταν εφικτή η πρόσβαση τους εξ αιτίας διαφόρων αντικειμένων μεγάλου όγκου που παρεμπόδιζαν την προσέγγιση του χώρου.

Οι ζημίες είναι πολλές, καταστράφηκε όλη η οικοσκευή της οικογένειας, το ευτύχημα όμως είναι ότι δεν κινδύνευσε η ζωή των ανθρώπων γιατί έγκαιρα απομακρύνθηκαν από το φλεγόμενο κτίσμα.

Οι πληροφορίες που διακινούνται στο διαδίκτυο περί εκρήξεως του καυστήρα δεν επιβεβαιώνονται και μέχρι το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποφανθεί με βεβαιότητα, καλό είναι να αντιμετωπίζονται με επιφυλακτικότητα.