Στ.Πέτσας: Θα υπάρχουν κυρώσεις σε μαθητές και γονείς για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία

Νέα αντιπαράθεση Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην τηλεόραση της ΕΡΤ την Τρίτη το πρωί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, είπε ότι θα επιβάλλονται κυρώσεις στους μαθητές» δίχως να διευκρινήσει αν αυτές θα αφορούν χρηματικό πρόστιμο ή κάποια άλλη μορφή εκπαιδευτικής ποινής.

Συγκεκριμένα ο κος Πέτσας είπε, ότι: «Δεν πρέπει να τιμωρείται ένα παιδί για την ανευθυνότητα του γονέα του. Το βασικό είναι να πειστούν οι γονείς και οι μαθητές ότι είναι για την υγεία τους η χρήση μάσκας», προσθέτοντας ότι θα υπάρχει πλέγμα κυρώσεων που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Παρακολουθείστε τι είπε o Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην ΕΡΤ για τη χρήση μάσκας στα σχολεία και γενικότερα για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας . (από 07:48 και μετά).

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων δημοσιογράφων την Τρίτη το απόγευμα, επιχείρησε να καλύψει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο διευκρινίζοντας πως ο κ. Πέτσας δε μίλησε ποτέ για επιβολή χρηματικού προστίμου.

Ούτε ο ίδιος όμως ήταν σε θέση να ξεκαθαρίσει το πλέγμα των κυρώσεων που θα υπάρξουν, στους μαθητές που δε θα φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην σχολική αίθουσα.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση κατασκευάζει εχθρούς

Όπως ήταν αναμενόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε ασχολίαστη την πρωινή αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ούτε και τις δηλώσεις της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρει:

“Έστω και τώρα η κυβέρνηση όφειλε να αναγνωρίσει τις παλινωδίες και τις αντιφάσεις της που οδηγούν τη χώρα στην ύφεση και απειλούν τη δημόσια υγεία”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με την οποία απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο .

Ακολούθως προσθέτει: “αντί για αυτό κατασκευάζει εχθρούς και αντιμετωπίζει ως “ψεκασμένους” όσους εύλογα ανησυχούν και αντιδρούν. Δηλαδή ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Ντροπή!”.