Η Νιόβη Ρίνγκου νέα επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα

Η Νιόβη Ρίνγκου — Φωτ. Αρχείου / Council of Bars and Law Societies of Europe

H Νιόβη Ρίνγκου είναι η νέα επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Στις δεξιότητες στην επικοινωνία και τη διοίκηση καθώς και στη νομική εμπειρογνωμοσύνη σε θέματα της ΕΕ εστιάζει η ανακοίνωση της Επιτροπής.

«Η Ευρώπη, η Ελλάδα, η Αθήνα και η Επιτροπή είναι όλες γένους θηλυκού» ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του.

Ειδικότερα, ο κ. Σχοινάς σημείωσε:

«Συγχαρητήρια στην άξια, έμπειρη συνάδελφο Νιόβη Ρίνγκου για τον σημερινό διορισμό της από το Κολλέγιο των Επιτρόπων ως Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην Αθήνα. Η Ευρώπη, η Ελλάδα, η Αθήνα και η Επιτροπή είναι όλες γένους θηλυκού. Καλή επιτυχία στη Νιόβη και στη δυναμική ομάδα στην Αθήνα».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν, η κ. Ρίνγκου από το 2014 εργάζεται στη Διεύθυνση Πολιτικής Δικαιοσύνης και Κράτους Δικαίου, όπου διορίστηκε ως επικεφαλής του τομέα το 2018. Από το 2002, εργάζεται στη Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης.

Εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 1989, στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, όπου εργάστηκε για τον προγραμματισμό και το συντονισμό του προγράμματος «Διάλογος με τους πολίτες».

Εργάστηκε κυρίως για την πρώτη εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των πολιτών στην ενιαία αγορά. Προηγουμένως, εργάστηκε για την εναρμόνιση του εταιρικού δικαίου.

Η Νιόβη Ρίνγκου είναι δικηγόρος, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού I Panthéon-Sorbonne, όπου ειδικεύτηκε στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.