Ομιλία του Φώτη Κουβέλη ενώπιον πυκνού ακροατηρίου στην Παλλήνη

Ως μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις της Αριστεράς που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή μας, χαρακτηρίζεται αυτή που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του «Οινοποιείου Πέτρου» Παλλήνης Αττικής, το βράδυ της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου με ομιλητή τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη.  

Χαρακτηριστικό στοιχείο της αθρόας προσέλευσης πολιτών από ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών ομάδων της περιοχής, η παρουσία ατόμων που δεν ανταποκρίνονταν μέχρι και τώρα σε προσκλήσεις συμμετοχής σε αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα που χαρακτηρίζουν την οικονομία της χώρας, προσδιόρισε με σαφήνεια και ψύχραιμο λόγο τις συνέπειες που καθημερινά προκύπτουν και μάλιστα με επιδεινούμενο ρυθμό στον μέσο πολίτη και την οικογένειά του και κατέληξε, λέγοντας:

«Η χώρα δεν έχει ανάγκη από ένα τρίτο μνημόνιο. Τα δυο προηγούμενα απέτυχαν και το πιστοποιούν όλοι οι οικονομικοί και κοινωνικοί δείκτες. Είναι απαράδεκτο και προκλητικό για την ελληνική κοινωνία κάθε επίσκεψη της τρόικας να συνοδεύεται με την αναγγελία πρόσθετων επώδυνων και δυσβάσταχτων μέτρων. Οι πολιτικές που προτείνονται και σχετίζονται με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, την περιστολή των κοινωνικών δαπανών, είναι επιλογές που βαθαίνουν την ύφεση και σπρώχνουν την κοινωνία στο περιθώριο”, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης.

Σύντομο χαιρετισμό πριν την ομιλία του κ. Φ. Κουβέλη απηύθυνε ο Βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ στην Αττική κ. Αθανάσιος Λεβέντης. Παρόντα και όλα τα τοπικά στελέχη του νεοσύστατου πολιτικού σχηματισμού, με επικεφαλής τον γιατρό κ. Γιώργο Μπουλμπασάκο, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παλλήνης «ΔΗΜ.Ο.Σ.

Στην πολιτική εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Θανάσης Ζούτσος –προσφώνησε τον ομιλητή με ιδιαίτερα θερμά λόγια- ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Γ. Χριστόπουλος, η Αντιδήμαρχος Παλλήνης κ. Ειρήνη Κουνενάκη, ο πρ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης κ. Τάσος Μπουντουβάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου κ. Γιάννης Μαγκαφώσης και αριθμός στελεχών από τους πολιτικούς χώρους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.