Κίνημα Αλλαγής: Συνέδριο 16 – 18 Μαρτίου 2018 με 3.000-3.500 χιλ. άτομα

Το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, θα πραγματοποιηθεί στις 16-18 Μαρτίου, σύμφωνα με απόφαση του Πολιτικού του Συμβουλίου που συνεδρίασε για πρώτη φορά το απόγευμα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. 

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ημίωρη καθυστέρηση, και παρόντες εκτός από την κ. Γεννηματά που προήδρευσε, ήταν οι Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Παπανδρέου, Σταύρος Θεοδωράκης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την συνεδρίαση, τονίζεται ότι:

«Η έξοδος από την κρίση δεν εξασφαλίζεται μόνο με μια κυβερνητική αλλαγή, απαιτείται και αλλαγή πολιτικής. Πολιτικής ριζικά διαφορετικής από την εμμονή στις γνωστές συντηρητικές συνταγές που επαγγέλλεται η Νέα Δημοκρατία», καθώς «το αφήγημα των Σύριζα/ΑΝΕΛ για “καθαρή έξοδο” δεν αποτελεί παρά τη νέα προσπάθεια εξαπάτησης του λαού μας.

Γιατί έχουν αλυσοδέσει την χώρα σε διαρκές μνημόνιο, σε μια σκληρή επιτροπεία για πολλά χρόνια.

 

Γιατί εφαρμόζουν πολιτικές που υπονομεύουν την ανάπτυξη, εξοντώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, φτωχοποιούν τη μεσαία τάξη, υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή, αποδυναμώνουν τους θεσμούς και διχάζουν τον ελληνικό λαό».

Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής εκτιμά ότι απαιτείται «αλλαγή πολιτικής με μια εθνική γραμμή για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη, την παραγωγή νέου πλούτου στη χώρα και τη δίκαιη διανομή του για την στήριξη της μεσαίας τάξης και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Με μια αξιόπιστη κυβέρνηση, που θα προχωρήσει τις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και θα εξασφαλίσει από τους εταίρους μας αλλαγές στους δυσμενείς όρους της συμφωνίας, ώστε να ενισχυθούν οι πολιτικές ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Η στήριξη και εφαρμογή της εθνικής γραμμής, απαιτεί με ειλικρίνεια την εθνική συνεννόηση».

Σχετικά με το ιδρυτικό συνέδριο του νεου φορέα, εκφράζεται η δέσμευση ότι «θα είναι το συνέδριο αναγέννησης της παράταξης με δημοκρατική διαδικασία, ενότητα και αποτελεσματικότητα. Ενα συνέδριο ανοικτό, δημοκρατικό, συμμετοχικό».

Επίσης επισημαίνεται ότι το συνέδριο θα διατυπώσει την ιδεολογική διακήρυξη του νέου φορέα, την προγραμματική πρόταση σε όλους τους τομείς, θα διαμορφώσει τους κανόνες για μια σύγχρονη πολιτική δομή, και θα αναδείξει τα όργανα για την δημοκρατική λειτουργία του νέου φορέα.

Αμέσως μετά τις γιορτές, πρόκειται να συγκρότηθεί η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου που θα αναλάβει την προετοιμασία όλων των διαδικασιών.


Συντονιστική Γραμματεία και Πολιτικό Συμβούλιο

Συντονιστής της 29 μελούς συντονιστικής γραμματείας της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, που θα ανακοινωθεί αμέσως μετά τις γιορτές, θα είναι ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Την διοργάνωση του προγραμματικού διαλόγου θα αναλάβει ο Σπύρος Λυκούδης. Την πιστοποίηση των συνέδρων ο Αντώνης Βγόνζτας.

Κάθε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου θα αναλάβει και από ένα τομέα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου την πρόταση για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα αναλάβει την επικοινωνία, τα σύμβολα και την επαφή με τα νέα κοινά.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος το καταστατικό.

Ο Γιώργος Καμίνης το σχέδιο Ελλάδα στο οποίο θα στηριχθεί η προγραμματική πρόταση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης την Διακήρυξη.

Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος περί τις 3000-3500 χιλιάδες άτομα. Το 50% θα είναι εκλεγμένο από το μητρώο μελών του νέου φορέα και το άλλο 50% θα αποτελείται από εκπροσώπους των κομμάτων και των κινήσεων του νέου φορέα καθώς και από εκπροσώπους θεσμικών φορέων.