Τέλος προθεσμίας σήμερα για την υποβολή Δηλώσεων με εξαίρεση όσους ανήκουν στις Δ.Ο.Υ Παλλήνης και Ελευσίνας

Τέλος προθεσμίας σήμερα τα μεσάνυχτα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με εξαίρεση τους φορολογούμενους που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής και όσοι ανήκουν στις Δ.Ο.Υ Παλλήνης και Ελευσίνας για τους οποίους η υποχρέωση υποβολής, παρατάθηκε ως τις 30η Οκτωβρίου 2018.  

foroi_ii-3598475

Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα καταβάλουν τον αναλογούντα σε αυτούς φόρους σε τρεις μηνιαίες δόσεις έως 31 Οκτωβρίου, 30 Νοεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, αύριο, Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 είναι η τελευταία ημέρα για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος από τους φορολογούμενους που έλαβαν εκκαθαριστικό σημείωμα.

Μαζί με την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, περισσότεροι από 1 εκατ. επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να καταβάλουν μέχρι αύριο το ΦΠΑ για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Αύριο, λήγει η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος και για τις επιχειρήσεις.

Ενδιαφέρουσα επισήμανση: σε σύνολο 6 εκατ. φορολογούμενων που υπέβαλαν δήλωση, οι 4 στους 10 θα πληρώσουν φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2017, ο οποίος κατά μέσο όρο αγγίζει τα 1.250 ευρώ.

Όσον αφορά στους περίπου 150.000 φορολογούμενους που δεν έχουν υποβάλει ακόμη τη δήλωσή τους θα πρέπει να σπεύσουν να το πράξουν τις επόμενες ώρες γιατί επικρέμεται πρόστιμο από 100 έως 500 € λόγω εκπρόθεσμης υποβολής.

eisodima_eforia_-4839906

Οι υποχρεώσεις των φορολογουμένων από αύριο και μέχρι τον Ιανουάριο 2019

Σε ότι αφορά τις λοιπές υποχρεώσεις των φορολογουμένων: τον Σεπτέμβριο ακολουθεί ο ΕΝΦΙΑ ο οποίος θα υπολογιστεί με τις νέες αντικειμενικές αξίες και στο τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας. καλούνται να πληρώσουν πάνω από 7 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, από αύριο Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 και μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 θα πρέπει να καταβληθούν:

1. Τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος. Ενσωματώνονται όχι ένας άλλα μέχρι και πέντε διαφορετικοί φόροι: ο φόρος εισοδήματος, ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, το τέλος επιτηδεύματος, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης και η προκαταβολή φόρου. Ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις.

Η πρώτη μέχρι αύριο 31 Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 30 Νοεμβρίου. Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να σπάσουν σε περισσότερες δόσεις την πληρωμή του φόρου είτε χρησιμοποιώντας την πιστωτική κάρτα σε 12 άτοκες δόσεις είτε με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων της εφορίας.

2. Τον ΕΝΦΙΑ ύψους 3,2 δισ. ευρώ. Ο φόρος των ακινήτων, θα υπολογιστεί φέτος με τις νέες αντικειμενικές αξίες και η καμπάνα θα χτυπήσει για σχεδόν 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερο φόρο για την ακίνητη περιουσία τους σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα για περισσότερους από 200.000 ιδιοκτήτες ακίνητες το ραβασάκι του ΕΝΦΙΑ θα είναι ιδιαίτερα βαρύ με την πρόσθετη επιβάρυνση να ξεπερνά ακόμη και τα 200 ευρώ. Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία τον Ιανουάριο του 2019.

3. Τα τέλη κυκλοφορίας του 2019 συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Έως το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθούν και τα τέλη κυκλοφορίας που όπως φαίνεται δεν θα έχουν κάποια αλλαγή σε σχέση με αυτά που πλήρωσαν πέρυσι οι φορολογούμενοι.