6 παρατάξεις, 44 υποψήφιοι για το νέο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ!

Συνολικά 44 υποψήφιοι ζητούν την ψήφο των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ για την εκλογή του νέου ΔΣ στις εκλογές που αρχίζουν από αύριο 19 ως και θα διαρκέσουν ως τις 24 Νοεμβρίου στο κτίριο του ΕΔΟΕΑΠ.

Το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο αλλά είναι ορατές και αποκαλυπτικές οι συμμαχίες που έχουν συναφθεί από τους “ανεξάρτητους” υποψηφίους”. Εξάλλου έχουν ήδη κυκλοφορήσει αφίσες με ονόματα και φωτογραφίες από κάθε παράταξη!

Η νυν πλειοψηφία στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ η οποία στηρίζεται από το 2017 στη συμμαχία των παρατάξεων “Ενωμένοι δημοσιογράφοι” και “Συσπείρωση” που πρόσκεινται πολιτικά σε Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ, κατεβάζει ενιαίο ψηφοδέλτιο με 10 υποψηφίους, τα ήδη μέλη του ΔΣ (Στ. Καπάκος, Κ. Θεοδωρακάκος, Ευ. Τάτσης, Ν. Μιχαλίτσης, Δ. Κουμπιάς, Αγ. Γυπάκη, Π. Σαμαράς, Θ. Μπερεδήμας, Αν. Φωκιανίδης και Σ. Καταϊφτσής).

Δίνεται ωστόσο και ξεχωριστή γραμμή από τις δυο παρατάξεις για στήριξη των Στ. Νικητόπουλου (ο ίδιος το “διαψεύδει”) Θ.Σεφερλής, κ.λ.π. Ο Μ. Γκανάς που μετείχε με τη νυν πλειοψηφία στο ΔΣ φέρεται να έχει δική του αυτόνομη κάθοδο με υποψηφίους από την ΕΠΗΕΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το ψηφοδέλτιο της “αντιπολίτευσης”

Η “αντιπολίτευση” στον ΕΔΟΕΑΠ υπό τον Ν. Καρούτζο κατεβάζει επίσης πολλούς υποψήφιους, πέρα από τα ήδη μέλη του ΔΣ, Ν. Καρούτζο και Αντ. Σταθάτου, Κ. Δαυλό, στο “ψηφοδέλτιο” περιλαμβάνονται οι Γ. Βότσκαρης, Αλ. Λαχανάς, Αθ. Ρέτζιος, Κ. Κορέλλης και Κ. Ντελέζος που στις προηγούμενες εκλογές εκλέχθηκε με την ψήφο της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων. Η ΠΟΣΠΕΡΤ ανακοίνωσε την υποστήριξη της σε τρεις υποψηφίους, έναν από την ΕΡΤ και δυο από την ιδιωτική τηλεόραση, τους Δ. Νταή, Ρωμ. Κοτσερώνη και Κων. Πολύζο.

Η παράταξη του ΠΑΜΕ Τύπου κατέρχεται με τους Γ. Μηλιώνη, Π. Ζάχαρη, Κ. Πολύζο, Π. Χαραλαμπίδη, Στ. Κουτσοβίλη, ενώ η “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή”στηρίζει τους Γ. Αγγέλη, Τ. Αναστασιάδη, Ματ. Παπαχριστούδη και Κ. Χατζηγεωργίου πρόεδρο των τεχνικών ραδιοφώνου στη Θεσσαλονίκη. Υποψηφίους δεν κατεβάζει η παράταξη των “Μαχόμενων δημοσιογράφων. Αξίζει να σημειωθεί πως το αποτέλεσμα των εκλογών για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ θα παίξει ρόλο και στις επικείμενες εκλογές για το νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Ανάλογη παραταξιακή εκπροσώπηση υπάρχει και στους υποψηφίους για την Εξελεγκτική επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ.