Άντεξε στις “παρεμβάσεις” και έκοψε πρώτος το «νήμα» στην ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ανατ. Αττικής, ο Άρης Βίτσιος!

Άρης Βίτσιος, Πρόεδρος Νομαρχιακής Οργάνωσης Ν.Δ.

Επικράτηση του Άρη Βίτσιου στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου Προέδρου στην Νομαρχιακή Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Ανατολικής Αττικής.

Ψηφίστηκε από το 43,7% των 119 εκλεκτόρων που προσήλθαν στην κάλπη -από το σύνολο των 137-  υπερτερώντας του δεύτερου συνυποψήφιου του Νεκτάριου Καλατζή κατά 7,6% και 23,5% του τρίτου συνυποψηφίου του που ήταν ο κ. Σκιπίων Αποστολάκης.

Η επανάκαμψη του κ. Άρη Βίτσιου στην προεδρία της Οργάνωσης εξελίχθηκε δια «πυρός και σιδήρου» και όπως, αποστασιοποιημένοι από την εκλογική διαδικασία παρατηρητές εκτιμούν,

«οι συνθήκες οι οποίες διαμορφώθηκαν δέκα ημέρες πριν ανοίξει η κάλπη, οι απροκάλυπτες παρεμβάσεις εκ μέρους αυτόκλητων υπερασπιστών -ανύπαρκτης- κεντρικής γραμμής υπέρ του κ. Ν. Καλατζή» δημιούργησαν κλίμα έντονης αντίδρασης και ουσιαστικά, ώθησαν, σε κάποιες περιπτώσεις πεισμάτωσαν, αρκετά στελέχη να συσπειρωθούν υπέρ της υποψηφιότητας του Άρη Βίτσιου».

Παράλληλα δεν είναι λίγα τα στελέχη της Ν.Δ. τα οποία αναφερόμενα στο αποτέλεσμα της κάλπης, ομιλούν για ανάδειξη μηνυμάτων που θα πρέπει και να “κατανοηθούν και να προβληματίσουν ένθεν, κακείθεν…

Δήλωση του κ. Σωτ. Μεθενίτη

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Δημάρχου Μαρκόπουλου, κ. Σωτήρη Μεθενίτη, ενός ανθρώπου με κύρος, εμπειρία και υψηλό βαθμό αποδοχής στην ευρύτερη κοινωνία της Ανατολικής Αττικής, ο οποίος, μόλις λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, προέβη μέσω της προσωπικής σελίδας του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην ακόλουθη –σκωπτική- δήλωση:

«Μετά τα σημερινά αποτελέσματα, στις εκλογές της Νομαρχιακής Αν. Αττικής της Ν.Δ. και την άνετη και καθαρή νίκη και επανεκλογή, του Προέδρου της, κ. Άρη Βίτσιου, πολλοί από εμάς τούς συναγωνιστές, που τον στηρίξαμε, ανοιχτά, δημόσια και ενυπόγραφα, στείλαμε τα εξής, τρία (και να καίνε), Μηνύματα:

  1. Τους παρατρεχάμενους -νες, των Γραφείων Προέδρων, που ΔΗΘΕΝ, μιλούν και εντέλλονται με ύφος χιλίων Καρδιναλίων προς εμάς, για λογαριασμό του και συνήθως εν αγνοία του, δεν τους -τις υπολογίζουμε, ούτε τούς -τις σεβόμαστε, μέχρι να κατανοήσουν και να συνειδητοποιήσουν, ότι πρέπει να σοβαρευτούν και να περιοριστούν στο πραγματικό, μικρό μέγεθός τους και ρόλο τους!
  2. Ο ετσιθελικός και στημένος Διχασμός σε εσωκομματικούς φίλους και “αντιπάλους”, του νυν Προέδρου μας , μόνο κακό του κάνει και τραυματίζει χωρίς λόγο ,την Παράταξη!! Δηλαδή, σήμερα, ανόητοι-ες παρα- τρεχάμενοι -νες, κέρδισαν την ρεβάνς, οι πολιτικοί φίλοι του κ. Μεϊμαράκη; Όχι βέβαια και δεν το βλέπει κανείς, έτσι!
  3. Η ενότητα στο κόμμα, για να υπάρξει θέλει ανοικτές, διαφανείς, δημοκρατικές διαδικασίες και όχι στενόμυαλους και στενόκαρδους αποκλεισμούς!

Επίσης, θέλει σεβασμό στην άλλη άποψη του συναγωνιστή και ομοϊδεάτη και όχι εσωτερικές Προγραφές και προεξαγγελθείσες Διαγραφές!

Όταν αυτά, τα συνειδητοποιήσουμε πλήρως ΟΛΟΙ ΜΑΣ, τότε και μόνο τότε, Θα Πάμε όλοι μαζί, πραγματικά Μπροστά και την Παράταξη, αλλά κυρίως και πρωτίστως, την Πατρίδα!

Συνεννοηθήκαμε πλήρως και ευκρινώς, να υποθέσω..»

Αντίστοιχου ….μηνυματικού περιεχομένου και η παρέμβαση του κ. Χρήστου Δρίτσα, προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μαρκόπουλου και πρώην Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ανατ. Αττικής, την οποία επέλεξε να δημοσιοποιήσει –εν είδει συγχαρητηρίων- στην προσωπική σελίδα του κ. Α. Βίτσιου.

Το μήνυμα του Χρήστου Δρίτσα, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μαρκόπουλου

Το περιεχόμενο του μηνύματος του κ. Χρ. Δρίτσα, αν, μη, τι άλλο, επιβεβαιώνει τις ευθείες διαπιστώσεις του Δημάρχου Δήμου Μαρκόπουλου, κ. Σωτ. Μεθενίτη και σε γενικότερο επίπεδο εδραιώνει την εκτίμηση ότι υπάρχουν ακόμη νοοτροπίες οι οποίες, αν και μορφοποιήθηκαν με περιτύλιγμα φρέσκιας …χρυσόσκονης, εκφράζουν παλαιοκομματισμό, πελατειακές αντιλήψεις και διλημματικά άχρηστα στερεότυπα του τύπου, «οι δικοί μας και οι δικοί σας….»

Το γεγονός ότι εν μέσω ενός ζοφερού προεκλογικού κλίματος με απροσχημάτιστες παρεμβάσεις, πιέσεις, υποδείξεις και …υποσχέσεις, κατόρθωσε ο κ. Α. Βίτσιος να «διαβεί τον Ρουβικώνα» και να μείνει … «όρθιος», σηματοδοτεί αντοχές, ψυχραιμία και αυτογνωσία.

Ακολουθεί το μήνυμα του κ. Χρ. Δρίτσα

«Φίλε, Άρη, θέλω μέσα από την καρδιά μου να σε συγχαρώ για την πραγματικά μεγάλη νίκη και επανεκλογή σου στην θέση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Αν. Αττικής!!!!!!

Η νίκη σου απέναντι στις γνωστές “γραμμές” και την ανεκδιήγητη κυρία, αλλά απέναντι και σε όλους αυτούς που ξαφνικά έγιναν Βασιλικότεροι του Βασιλέως με σκοπό την πάρτη τους και μόνο, είναι η απάντησή σε όλο αυτό το παιχνίδι που ξεκίνησε από τις εκλογές των Τ.Ο και των συνέδρων!!!!

Είμαστε τυχεροί που στηρίξαμε αυτήν σου την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή και υπερήφανοι που μαζί σου δεν αφήσαμε την τύχη της Παράταξης στα χέρια των συμφερόντων του Τόπου μας!

Και πάλι συγχαρητήρια, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σου στον δύσκολο αγώνα που ξεκίνησε με το μήνυμα του Προέδρου να κάνουμε την ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ και πάλι μεγάλη!»

Το μήνυμα του νέου Προέδρου Άρη Βίτσιου

Μετά την εκλογική επικράτησή του, ο νέος Πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης κ. Άρης Βίτσιος έστειλε προς τους εκλέκτορες και στα μέλη της Νέας Δημοκρατίας Ανατολικής Αττικής, μήνυμα με το οποίο δεσμεύεται «να προσπαθήσει με πίστη στις αξίες της Παράταξής μας, να σταθούμε στο πλευρό του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη για να κάνει πράξη το σύνθημα του 10ου Συνεδρίου μας: «Οξυγόνο για την Ελλάδα μας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της προσωπικής ανακοίνωσής του.

Φίλες συναγωνίστριες, Φίλοι συναγωνιστές

“Αφού εκλέξαμε τους Προέδρους και τα Διοικητικά Συμβούλια των εννέα Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων που συνθέτουν τη δική μας Νομαρχιακή Οργάνωση, αναδείξαμε τους Αντιπροσώπους – Συνέδρους που θα μας εκπροσωπήσουν στο 10ο όσα Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και εκλέξαμε τους Υπεύθυνους των Θεματικών Τομέων Δράσης της ΝΟΔΕ, ολοκληρώσαμε σήμερα τον κύκλο αναδιοργάνωσης και ανασύνταξης του Κόμματός μας με την εκλογή του προέδρου της Νομαρχιακής μας Οργάνωσης.

Στην σημερινή διαδικασία με τιμήσατε με την ψήφο σας. Θέλω όλες και όλους να σας ευχαριστήσω για την συμμέτοχη σας και την εμπιστοσύνης σας.

Με αίσθημα ευθύνης, με επίγνωση των απαιτήσεων, των υποχρεώσεων αλλά και των προκλήσεων που προκύπτουν από το βάρος της τιμητικής θέσης του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε., με σεβασμό στην προσωπική διαδρομή και προσφορά της καθεμιάς και του καθενός από εσάς προς τη μεγάλη οικογένεια της Νέα Δημοκρατίας, δεσμεύομαι απέναντί σας ότι θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Όλοι μαζί σταθερά και με πίστη στις αξίες της Παράταξής μας, στεκόμαστε στο πλευρό του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη για να κάνει πράξη το σύνθημα του 10ου Συνεδρίου μας: «Οξυγόνο για την Ελλάδα μας». Απαντάμε στην ασφυξία που νιώθουν οι Έλληνες πολίτες: «Οξυγόνο για την κοινωνία, οξυγόνο για την πολιτική, οξυγόνο για τη νέα γενιά».

Σας ευχαριστώ και πάλι από τα βάθη της καρδιάς μου.»

Βίτσιος Άρης
Μηχανολόγος Μηχανικός
Προέδρος ΝΟ.Δ.Ε. Αν. Αττικής

Δήλωση Νεκτάριου Καλατζή

Μήνυμα προς τους εκλέκτορες έστειλε και ο κ. Νεκτάριος Καλατζής με το οποίο, εκφράζει –μεταξύ άλλων- την δυσφορία του προς «τους «φίλους» που με πούλησαν για την εξυπηρέτηση παρά μόνο των δικών τους συμφερόντων…..»

Αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμά του:

«Σήμερα δώσαμε μια καθαρή μάχη.

Απέναντι σε παλιά κατεστημένα και συγκεκριμένα πολιτικά γραφεία που σκληρά πολέμησαν την αλλαγή και την ανανέωση.

Ήταν μια μάχη για τη γενιά μας απέναντι σε αυτούς που χρησιμοποιούν τη ΝΟΔΕ Ανατολικής Αττικής για ίδια οφέλη και για παίρνουν μόνο κρατικές θέσεις, ως αργόμισθοι που είναι.

Παρακολουθήσαμε τη λάσπη όλο αυτό τον καιρό χωρίς να τους ακολουθήσουμε στον πολιτικό τους κατήφορο. Με σύμμαχο τους καλούς φίλους και όσες/όσους ήθελαν ν΄ αλλάξει το παλαιοκομματικό σύστημα που υπάρχει στην Ανατολική Αττική, φτάσαμε μια ανάσα από την αλλαγή.

Ευχαριστώ πολύ τις καλές φίλες και τους καλούς φίλους που με βοήθησαν όλο αυτό το διάστημα.

Αλλά και τους «φίλους» που με πούλησαν για την εξυπηρέτηση παρά μόνο των δικών τους συμφερόντων.

Είμαστε εδώ, παρόντες, σταθερά, απέναντι στο παλιό καισε κάθε τι σάπιο. Για τον τόπο που μένουμε και αγαπάμε.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι.

Το μήνυμα του κ. Σκ. Αποστολάκη

Μήνυμα (σεμνό και μεστού περιεχομένου) προς τους εκλέκτορες και τα μέλη της Ν.Δ. Ανατολικής Αττικής, έστειλε και ο τρίτος στην κατάταξη των αποτελεσμάτων, κ. Σκιπίων Αποστολάκης.
Ακολουθεί:

Αγαπητοί Φίλοι,

Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη που μου προσφέρατε.

Διανύσαμε μία πολύ δύσκολη προεκλογική περίοδο και κατορθώσαμε να φτάσουμε στην κάλπη ενωμένοι, επιτυγχάνοντας να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του είκοσι τοις εκατό του εκλεκτορικού σώματος.

Μην ξεχνάτε ότι δικαίωμα ψήφου σε αυτές τις εκλογές είχαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των μελών της Ν.Δ., συνεπώς το ποσοστό που επιτύχαμε αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο μέρος της βάσης των μελών μας.

Επίσης, σας ευχαριστώ για τον τρόπο με τον οποίο παλέψαμε μαζί σε αυτόν τον αγώνα.

Έντιμα, ηθικά και πάνω απ’ όλα ενωτικά και με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς.

Το μεγαλύτερο κέρδος αυτών των εκλογών είναι ότι αποκτήσαμε καινούργιους φίλους, αλλά δυστυχώς εξαιτίας αυτών των εκλογών δοκιμάστηκαν παλαιότερες προσωπικές και πολιτικές φιλίες, από τις οποίες μερικές επιβεβαιώθηκε ότι αντέχουν στις δοκιμασίες ενώ άλλες όχι.

Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζουμε τον κοινό μας αγώνα ενισχύοντας τον Πρόεδρό μας Κ. Μητσοτάκη, στην προσπάθειά του να αλλάξει τη Ν.Δ. προς το καλύτερο.

Με εκτίμηση,
Σκιπίων Αποστολάκης