Αποφυλακίστηκαν η σύζυγος & τα παιδιά του Π. Ψωμιάδη. Παραχωρούν σε 400 ομολογιούχους το σύνολο της περιουσίας τους/Στα θύματα & συμπολίτες μας

Αποφυλακίστηκαν με ανακριτική διάταξη, η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του έγκλειστου επιχειρηματία, Παύλου Ψωμιάδη, για την γνωστή υπόθεση της ΑΣΠΙΣ CAPITAL.

Οι κατηγορούμενοι δέχθηκαν να παραχωρήσουν την ακίνητη περιουσία στους ομολογιούχους που ζημιώθηκαν από το “κανόνι” της ΑΣΠΙΣ CAPITAL, παρέχοντάς τους πληρεξούσιο, με το οποίο μπορούν να τα πουλήσουν, ώστε να αποζημιωθούν.

Η συμφωνία αφορά τους περίπου 400 ομολογιούχους –μικρός αριθμός προέρχεται και από την περιοχή μας- που εκπροσωπούνταν από το Δικηγορικό Γραφείο των Ιωάννη και Μιχάλη Μαρκουλάκου, οι οποίοι είχαν εγγράψει υποθήκες στην ακίνητη περιουσία της οικογένειας Ψωμιάδη.

Τα ακίνητα που θα αποδοθούν στους ζημιωθέντες είναι μεταξύ άλλων, το κτήριο επί της Βασ. Σοφίας, ακίνητα στη Μύκονο, στο Κεφαλάρι και στη Λεωφ. Κηφισίας, διαμερίσματα στο Σύνταγμα και στου ΦΙΞ, και δυο πολυκατοικίες, η μία στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη και η άλλη στις Σέρρες.

Εκτιμάται, ότι η αξία των ακινήτων καλύπτει περίπου το 90% των κεφαλαίων που έχασαν.