Συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α.: μας δικαιώνει η εισαγγελική έφεση

Ο εκ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής στη δίκης της Χρυσής Αυγής, κ. Κώστας Σκαρμέας

Για δικαίωση τους κάνουν λόγο οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Παπαδάκης και Κώστας Σκαρμέας μετά την απόφαση του εισαγγελέα Σπ. Κωσταρέλλου να ασκήσει έφεση κατά το σκέλους εκείνου της απόφασης που αφορά στους δράστες της επίθεσης κατά του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ.

Αναλυτικά, οι τρεις συνήγοροι σε κοινή δήλωσή τους αναφέρουν: «Η εισαγγελική έφεση με σκοπό την επιβολή αυστηρότερων ποινών στους δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του ΑμπουζίντΕμπάρακ, που έχουν καταδικαστεί για το αδίκημα αυτό καθώς και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δικαιώνει το αίτημα και τις επισημάνσεις μας που από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι ποινές εκφράσαμε την κρίση ότι υπολείπονται της δίκαιης και ανάλογης τιμωρίας του άρθρου 79 Π.Κ. Δίνεται έτσι η δυνατότητα να αποκατασταθεί ένα αρνητικό σημείο της απόφασης.

Το ίδιο ισχύει και για την έφεση κατά των καταδικαστικών αποφάσεων όσων κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και θα δικαστούν και αυτοί σε δεύτερο βαθμό με ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής μεγαλύτερης ποινής.

Ιδιαίτερη αξία έχει το γεγονός, ότι οι εφέσεις αυτές προέρχονται από τον αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος δεν έλειψε λεπτό από την δίκη και γνωρίζει σε βάθος την δικογραφία, όσο και όλοι οι υπόλοιποι εισαγγελικοί διαδικαστικοί λειτουργεί που συμμετείχαν.

Κατά τα λοιπά θεωρούμε ότι προτεραιότητα πλέον αποτελεί η άμεση νομοθετική πρωτοβουλία για την χορήγηση αποζημίωσης στα θύματα της Χρυσής Αυγής».