Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που χτύπησε με κλομπ τον φοιτητή στη Νέα Σμύρνη

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός για τον ξυλοδαρμό του 29χρονου φοιτητή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης την Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021.

Πρόκειται για τον αστυνομικό που βιντεοσκοπήθηκε να χτυπά φοιτητή με κλομπ στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής ενώ ο 29χρονος φώναζε: «Πονάω».

Αλληλεγγύη στον συλληφθέντα φοιτητή από τους καθηγητές του στο Πολυτεχνείο

Στο πλευρό του μεταπτυχιακού τους φοιτητή στέκονται σαράντα καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που καταδικάζουν το γεγονός ότι ο 29χρονος έπεσε θύμα αστυνομικής βίας την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη αλλά κι ευρύτερα τη βεντέτα της ΕΛ.ΑΣ. εναντίον νέων ανθρώπων, κάνοντας λόγο για την κατάληξη ενός ακραία αντιδημοκρατικού κατήφορου.

Οι εκπαιδευτικοί που υπογράφουν το παρακάτω κείμενο καταδικάζουν τη δημόσια στοχοποίηση και ενοχοποίηση του Α.Μ. από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Τέλος, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και τονίζουν ότι ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και εργαζόμενοι και εργαζόμενες στο δημόσιο Πανεπιστήμιο έχουν υποχρέωση και καθήκον να σταθούν δίπλα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες μας διαμηνύοντας ότι αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν.