Παύλος Γερουλάνος: «Σαν να βγάλεις τους εύζωνες με ροζ φουστανέλες ο στολισμός της Β. Σοφίας»

Η αποκάλυψη του εορταστικού φωτισμού στη Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον ως το Σύνταγμα (δρόμος που έχει υιοθετήσει το Ίδρυμα Ωνάση) έχει προκαλέσει από τρολάρισμα ως σοβαρές αναλύσεις για το αστικό τοπίο και την αισθητική του.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο, του πρ. υπουργού Πολιτισμού και επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Είσαι Εσύ», Παύλου Γερουλάνου στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Παραπολιτικά 90,1.»

Παύλος Γερουλάνος

«Η γενικότερη κατακραυγή του κόσμου δεν είναι τυχαία, καθότι ο φετινός στολισμός χάλασε «κάτι που ήταν καλό», τονίζοντας ότι «αν είναι ένα μέρος που δεν αμφισβητήθηκε ποτέ ως ωραίος χριστουγεννιάτικος στολισμός αυτή ήταν η Βασιλίσσης Σοφίας».

«Δεν έχω αντίρρηση να δούμε τα πράγματα πιο προοδευτικά, είμαι ο τελευταίος που πιστεύει ότι πρέπει να μείνουμε μόνο στις παραδοσιακές μορφές τέχνης και στολισμού μιας πόλης, αλλά όταν υπάρχει μια τέτοια κατακραυγή καλά θα κάνουν όλοι οι άνθρωποι που ενεπλάκησαν σε αυτή την απόφαση να ακούσουν τι λέει ο κόσμος. Δεν τα λέει ο κόσμος τυχαία.

Δεν μπορείς σε μια κοινωνία- που έχει τρανταχτεί όλα αυτά τα χρόνια και θέλει να δει να επέρχεται μια κανονικότητα- να πηγαίνεις να κάνεις μια καλλιτεχνική παρέμβαση σε ένα πράγμα που είχε και που ήταν καλό. Είναι σαν να βγάλεις αύριο τους εύζωνες με ροζ φουστανέλες», είπε χαρακτηριστικά ο Π. Γερουλάνος.

Ακόμη, ο πρώην υπουργός σχολίασε την αντιμετώπιση των αντιδράσεων του κόσμου από το Ίδρυμα Ωνάση και τον Δήμο Αθηναίων, υπογραμμίζοντας ότι αντιμετωπίζουν το παρόν ζήτημα με έναν απόμακρο τρόπο, χωρίς να πιάνουν τον «παλμό» της κοινωνίας.

«Είναι απόμακρος ο τρόπος αντιμετώπισης του ιδρύματος Ωνάση στις συγκεκριμένες αντιδράσεις και την κατακραυγή. Ο κόσμος θέλει ορισμένες σταθερές, πείτε το συντηρητικό, πείτε το όπως θέλετε, όμως η πραγματικότητα είναι ότι τα πράγματα που λειτουργούν σωστά θέλουμε να συνεχίσουν να λειτουργούν σωστά.

Αν είναι να κάνουμε παρεμβάσεις εκεί που τα πράγματα λειτουργούν καλά, δείχνει πόσο δεν καταλαβαίνουμε τα πράγματα που δεν λειτουργούν καλά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Γιατί δεν πάμε στις γειτονιές που δεν στολίζονται, σε όλους εκείνους που λένε πως μόνο το Σύνταγμα στολίζεται. Ας πάμε στον Κολωνό, στα Σεπόλια, στην Ακαδημία Πλάτωνος, που δεν υπάρχει χριστουγεννιάτικη αγορά και φεύγει όλος ο κόσμος. Γιατί δεν πάμε εκεί και να κάνουμε εκεί δοκιμές προοδευτικού τρόπου στολισμού; Αν είναι επιτυχημένο θα τραβήξει κόσμο να πάει εκεί να το δει», προσέθεσε.