Νέος διοικητής του ΙΚΑ ο δικηγόρος κ. Διονύσης Καλαματιανός

Διονύσης Καλαματιανός

Ο δικηγόρος και ως σήμερα (από τον περασμένο Ιούνιο) υποδιοικητής του ΙΚΑ κ Διονύσης Καλαματιανός πρόκειται να είναι ο επόμενος Διοικητής του Οργανισμού σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

Πρόκειται για επιλογή του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλου.

Ο κ. Δ. Καλαματιανός θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η οποία και αναμένεται να επικυρώσει την τοποθέτησή του.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, ο τότε διοικητής του ΙΚΑ κ. Γιάννης Θεωνάς παραιτήθηκε από τη θέση που κατέλαβε στις αρχές Ιουνίου (ως διάδοχος του κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου) και έκτοτε η θέση αυτή είχε μείνει κενή. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, την διοίκηση του Οργανισμού ουσιαστικά την ασκούσε ο κ. Δ. Καλαματιανός.

Στα άμεσα καθήκοντα του νέου διοικητή είναι η εφαρμογή της πρόσφατης νομοθεσίας για τα νέα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης και το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, αλλά και η επικείμενη ενοποίηση των ταμείων κύριας ασφάλισης υπό την “σκέπη” του ΙΚΑ.

Ο κ. Διονύσης Καλαματιανός γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας και άσκησε δικηγορία στην Αθήνα με ειδίκευση στα εργατικά θέματα.

Στις Βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ο κ. Διονύσης Καλαματιανός φερόταν ως υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας πλην όμως η τοπική οργάνωση του κόμματος είχε διαφορετική εκτίμηση και αντιτάχθηκε στην υποψηφιότητά του.

Στις συγκεκριμένες εκλογές ο κ. Δ. Καλαματιανός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούσε τους Ηλείους να συμπαραταχθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ προβαίνοντας μεταξύ άλλων και στην εξής επισήμανση:

«Σταματήστε την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές καιτη μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους, στην οποία οι πολίτες της δεν έχουν δικαιώματα στη γη, τις δημόσιες υποδομές, τον ορυκτό πλούτο,κ.α.
Πρέπει η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία να ενώσει τις δυνάμεις της σθεναρά με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ταμπέλες και διακρίσεις.”