Μικρές οι πιθανότητες για το άνοιγμα της αγοράς. Δεν το συνιστούν οι επιδημιολόγοι

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση και τους επιστήμονες ως προς την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας ενόψει των Χριστουγέννων, δεδομένων των φόβων πως το άνοιγμα της αγοράς θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην επιδημιολογική εικόνα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, διαμήνυσε πως το άνοιγμα της αγοράς δεν θα είναι «όπως πολλοί είχαν φανταστεί», παραπέμποντας σε ανακοινώσεις την Παρασκευή σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τις εκκλησίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «καμπανάκια», αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμού σε Βρετανία και Γαλλία.

Παράλληλα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, επεσήμανε ότι είναι υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, με τα κρούσματα και τις νοσηλείες να μην μειώνονται στον επιθυμητό βαθμό.

Είπε, επίσης, ότι οι επιστήμονες έχουν διατυπώσει επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά το περαιτέρω άνοιγμα της οικονομίας και επεσήμανε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί τρίτο κύμα.

Κάλεσε δε τους πολίτες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, περιορίζοντας τις επαφές τους στην οικογένεια και τον στενό τους κύκλο.

Σημειώνεται πως λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών των δημοσιογράφων, η εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μεταφέρεται για αύριο Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου, στις 12:30.