Κοντά στη σύλληψη των δολοφόνων του Άλκη η ΕΛΑΣ

Από την ΕΛ.ΑΣ. δίνονται διαβεβαιώσεις πως η σύλληψη των δραστών είναι θέμα χρόνου καθώς έχουν υπάρξει στοιχεία που βοηθούν στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Οι δράστες που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση φαίνεται ότι είναι τουλάχιστον 10.     

Εξάλλου, από την ιατροδικαστική εξέταση φάνηκε ότι ο 19χρονος Άλκης έφερε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τα χτυπήματα που επέφεραν οι αδίστακτοι δολοφόνοι.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ακόμη κι αν δεν είχε το τραύμα στη μηριαία αρτηρία, που του στοίχισε και τη ζωή, δύσκολα θα επιβίωνε από τη βαναυσότητα των χτυπημάτων που δέχτηκε από τους δολοφόνους του.

Γυναίκα μάρτυρας άκουσε φασαρία μετά τις 00:30 καθώς και ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο», ενώ η ίδια κάλεσε και την αστυνομία.

Ο 19χρονος δέχτηκε το μοιραίο χτύπημα με δρεπάνι, με το δολοφονικό όπλο να βρίσκεται το πρωί της Τρίτης λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα.

Το δρεπάνι εντοπίστηκε από περίοικους, οι οποίοι ακολούθως ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία και έχει παραδοθεί στα εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ για εξέταση.

Στη ΓΑΔΘ ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης για να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών για τη δολοφονία του 19χρονου

Συνάντηση με τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης είχε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, για να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών που αφορούν τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών, που δολοφόνησαν τα ξημερώματα τον 19χρονο φοιτητή στην περιοχή Χαριλάου.

Ο κ. Καλαφάτης στη συζήτηση που είχε με τους αξιωματικούς της αστυνομίας επισήμανε πως η εντολή είναι να κινηθεί γη και ουρανός, για να συλληφθούν οι δράστες της αποτρόπαιας δολοφονίας του 19χρονου και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για να λογοδοτήσουν για το άγριο έγκλημα που έχει σοκάρει όλη την κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου, ο κ. Καλαφάτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το ίδιο θέμα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.