Κινητικότητα: Έρχεται εγκύκλιος ΥΠΕΣ με διευκρινίσεις για μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία

Για την έκδοση εγκυκλίου με την οποία θα διευκρινίζεται ότι η μετάταξη υπαλλήλου σε ανώτερη κατηγορία στον ίδιο φορέα δεν θα περνάει μέσα από την διαδικασία κινητικότητας, δεσμεύτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr, o υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη συνάντηση του με την ΑΔΕΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι για το άρθρο 42 του ν. 4647, ΦΕΚ 204/16-12-2019 («Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις») η ΟΣΥΑΠΕ είχε καταγγείλει ότι προέβλεπε ότι «για να μεταταχθεί ένας υπάλληλος, που πήρε απολυτήριο Λυκείου ή πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, σε κατηγορία αντίστοιχα ΔΕ ή ΤΕ ή ΠΕ πρέπει να περιμένει να προκηρύξει ο φορέας που υπηρετεί την συγκεκριμένη θέση, να ενταχθεί ο φορέας του στο σύστημα της κινητικότητας, να ξεπεράσει τα δεκάδες εμπόδια της διαδικασίας και να επιλεγεί αυτός, ανάμεσα σε όλους όσους ζητήσουν από οποιαδήποτε φορέα την συγκεκριμένη θέση».

Το θέμα ετέθη κατά τη χθεσινή συνάντηση και διευκρινίστηκε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα αφορά μόνο τους υπαλλήλους στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) του Δημοσίου και όχι τους υπόλοιπους φορείς. Για το λόγο αυτό θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα διευκρινιστική εγκύκλιος