Πώς διαμορφώνονται οι νέες μειωμένες τιμές στα Μέσα Συγκοινωνίας της Αττικής

Μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αττικής, οι οποίες θα ισχύσουν από τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε, σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχει ένας ενιαίος τύπος εισιτηρίου, που θα ανέρχεται στα 1,20 €, αντί 1,40 € και θα ισχύει για όλα τα ΜΜΜ, για διάρκεια μετεπιβίβασης 70 λεπτών αντί για 90, που είναι σήμερα.

Έτσι, καταργείται το εισιτήριο των 1,2 ευρώ, που θεσπίστηκε το 2011, και ίσχυε μόνο για τα Λεωφορεία, το Τραμ και τα Τρόλεϊ.

Παράλληλα, μειώνεται η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών από 45 € σε 30 €, με ισχύ για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η μειωμένη κάρτα μειώνεται, αναλογικά. Για παράδειγμα, το «φοιτητικό πάσο» μειώνεται σε 15 €.

Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι, τοποθετούνται τουρνικέ στα λεωφορεία, στα οποία η είσοδος θα γίνεται από την είσοδο του οδηγού, ενώ εξήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων.

Παράλληλα, ο ΟΑΣΑ προωθεί εφαρμογή, η οποία θα επιτρέψει στους επιβάτες να αγοράζουν εισιτήρια από το κινητό τους τηλέφωνο, ενώ θα ξεκινήσει και η διάθεση προϊόντων κομίστρου από πέντε χιλιάδες σημεία λιανικών πωλήσεων, όπως περίπτερα και ψιλικατζίδικα.

Τέλος, ο ΟΑΣΑ προχωρεί σε ανασχεδιασμό της εταιρικής του ταυτότητας, με στόχο να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κοινού. Εφεξής, θα χρησιμοποιεί την επωνυμία «Συγκοινωνίες Αθηνών» με νέο λογότυπο.