Έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπήκαν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Ήδη ελεγκτές της προχώρησαν σε αιφνίδιους επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις και κοινοπραξίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των πορθμειακών συνδέσεων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων και των κοινοπραξιών στις περιφερειακές ενότητες Αττικής, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Μία κίνηση που όπως αναφέρει αποτελεί «ένα προκαταρκτικό βήμα γενικότερης έρευνας εντοπισμού αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών».

Σπεύδει πάντως να διευκρινίσει ότι οι έλεγχοι δεν προδικάζουν ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά, κάτι εξάλλου που θα κριθεί όταν βγουν τα αποτελέσματα της έρευνας.

Επίσης η Επιτροπή υπενθυμίζει πως ως θεματοφύλακας της εύρυθμης λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς και στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς της, θα εξετάζει κατά άμεση προτεραιότητα, κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, μέσω καταγγελίας, αίτησης επιείκειας, ή άλλων πηγών πληροφόρησης και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν εφαρμόζουν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές.