Συνελήφθησαν οι δράστες της κλοπής φαρμάκων αξίας 1.300.000 € από τις αποθήκες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 17 Οκτωβρίου 2016, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ) στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Συγκεκριμένα: συνελήφθησαν δυο ημεδαποί δράστες, ηλικίας 42 ετών αμφότεροι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της ληστείας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι συλληφθέντες μαζί με άγνωστο συνεργό τους είχαν εισέλθει στο κτίριο που στεγάζονται οι αποθήκες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν και δέσμευσαν τον φύλακα.

Ακολούθως, αφού ερεύνησαν τους χώρους, αφαίρεσαν μεγάλη ποσότητα φαρμάκων και διέφυγαν με το αυτοκίνητο του φύλακα. Σύμφωνα με την εκτίμηση των αρμοδίων υπαλλήλων η αξία των αφαιρεθέντων φαρμάκων υπερβαίνει το 1.3000.000 ευρώ.

Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας συνέστησε ειδική ομάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και ύστερα από πολυήμερες έρευνες και κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των ερευνητικών στοιχείων και δεδομένων επετεύχθη η ταυτοποίηση των δραστών και διακριβώθηκε η εγκληματική τους δράση.

Η σύλληψη των δυο δραστών έγινε την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 το απόγευμα, στη Σαλαμίνα και στη Νίκαια μετά από συντονισμένη επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια έρευνας σε οικία στη Δραπετσώνα, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πενήντα δύο (52) χάρτινες κούτες, περιέχουσες τα αφαιρεθέντα φάρμακα, τα όποια όπως εξακριβώθηκε προορίζονταν για διάθεση είτε στην εγχώρια αγορά είτε σε χώρες του εξωτερικού.

Επίσης στην ίδια περιοχή βρέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα, το όχημα το οποίο είχαν αφαιρέσει οι δράστες κατά την διάρκεια της ληστείας.

Επιπλέον, από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες από κοινού με συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους, για τη διάπραξη ένοπλων ληστειών.

Μάλιστα για την επίτευξη του σκοπού τους είχαν προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό και εξασφάλισαν χώρους απόκρυψης και αποθήκευσης των αφαιρεθέντων αντικειμένων.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.