Έως 31 Μαΐου οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς/Οι Δήμοι με την υποχρεωτική εγγραφή στα νηπιαγωγεία

Άρχισαν οι εγγραφές και οι επανεγγραφές στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων, συμπεριλαμβανομένων των τετράχρονων σε δήμους, όπου δεν είναι ακόμα υποχρεωτική η εγγραφή τους στα νηπιαγωγεία. 

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται έως τις 31 Μαΐου στους οικείους δήμους με την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Για τα χρονοδιαγράμματα και επιπλέον διευκρινίσεις, οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων τους.

Τα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος ΕΣΠΑ, μέσω της ΕΕΤΑΑ.

Η ΚΕΔΕ ζητεί από το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε διορθώσεις του καταλόγου με τους δήμους για υποχρεωτική εγγραφή στα νηπιαγωγεία από την ηλικία των τεσσάρων χρόνων, καθώς επικαλείται αναφορές και έγγραφες καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες η ένταξη ορισμένων δήμων έγινε χωρίς τη δική τους συναίνεση.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης υπογραμμίζει ότι σε κάθε περίπτωση στόχος των ΟΤΑ α΄ βαθμού είναι να διασφαλιστεί ότι δεν θα διαταραχθεί η καθημερινότητα και ο οικογενειακός προγραμματισμός των εργαζόμενων γονέων, οι οποίοι μέχρι σήμερα είχαν τη δυνατότητα να φιλοξενούνται τα παιδιά τους σε δημοτικές δομές που λειτουργούσαν 11, και όχι 9 μήνες το χρόνο και με διευρυμένο ωράριο, ενώ τονίζει ότι «κανένας δεν έχει δικαίωμα να προκαλεί σύγχυση σε χιλιάδες οικογένειες εξυπηρετώντας προφανή συντεχνιακά και μικροπολιτικά συμφέροντα».

Η εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής εγγραφής στα νηπιαγωγεία από την ηλικία των τεσσάρων ετών ισχύει στους εξής δήμους της ευρύτερης περιοχής μας:
Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου,Σπάτων – Αρτέμιδος, Κρωπίας, Παιανίας, Μαρκόπουλου, Σαρωνικού, Μαραθώνος, Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων και Χαλανδρίου