fbpx

«Έφυγε» από τη ζωή ο Στέλιος Σκλαβενίτης της ομώνυμης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, σε ηλικία 54 ετών

Αδέλφια Σκλαβενίτη

Έφυγε από τη ζωή, το πρωί της Κυριακής, 1 Απριλίου, σε ηλικία 54 ετών, ο Στέλιος Σκλαβενίτης  ένα από τα τέσσερα αδέλφια της οικογένειας  που έχει υπό την ιδιοκτησία της την ομώνυμη αλυσίδα σούπερ μάρκετ,  βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του και τον επιχειρηματικό κόσμο. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας μέχρι και την περασμένη εβδομάδα που διαγνώστηκε με γρίπη. Την  Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018  εισήχθη σε νοσοκομείο προς θεραπεία.  

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης -αναπλ. διευθύνων σύμβουλος του ομίλου- μαζί με τα αδέλφια του Μαρία και Γεράσιμο, βρισκόταν στη διοίκηση και σήκωσαν το βάρος της συγχώνευσης με τον Μαρινόπουλο.Ο όμιλος που δημιούργησαν τα τρία αδέλφια Σκλαβενίτη, αριθμεί σήμερα 23.000 εργαζομένους και είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα. 

Ο εκλιπών ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τον αιφνίδιο θάνατο του Στ. Σκλαβενίτη

«Ο Στυλιανός Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΥΓΕΙΑ στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 μ.μ. λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου. Παρά την φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 07:18 π.μ. της επόμενης ημέρας».

Σύντομο ιστορικό του ομίλου Σκλαβενίτης

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1954 από τους Ιωάννη Σκλαβενίτη, Σπύρο Σκλαβενίτη και τον Μιλτιάδη Παπαδόπουλο, αρχικά ως Χονδρέμπορος. Το πρώτο σούπερ μάρκετ άνοιξε το 1969 στο Περιστέρι της Αθήνας.

Σήμερα στο τιμόνι της επιχείρησης βρίσκεται η τρίτη γενιά της οικογένειας, τα αδέλφια Μαρία, Γεράσιμος και κι ο εκλιπών Στέλιος Σκλαβενίτης, οι οποίοι κατάφεραν να επεκτείνουν την επιχείρηση που κληρονόμησαν. Αρκεί να αναφερθεί πως όταν ο πατέρας τους Σπύρος έφυγε από τη ζωή το 2006, η Ι. & Σ. Σκλαβενίτης ΑΕΕ διέθετε τότε 36 καταστήματα, όλα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Εννιά χρόνια αργότερα ο όμιλος έχει επεκταθεί με 157 καταστήματα (110 με την επωνυμία Σκλαβενίτης, 38 με την επωνυμία Χαλκιαδάκης και 9 καταστήματα χονδρικής Makro Cash & Carry) σε 11 πόλεις της Ελλάδας.