Αντίδραση της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής στην αναστολή λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού “Η Παμμακάριστος”

Την απόφαση διακοπής της λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού του Ιδρύματος “Η Παμμακάριστος” καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής αναδεικνύοντας παράλληλα τα αδιέξοδα στα οποία οδηγούνται στο μέσον της εκπαιδευτικής περιόδου, οι γονείς των παιδιών.

Η Ομοσπονδία διεκδικεί την άμεση επαναλειτουργία του Παιδικού Σταθμού του Ιδρύματος “με εκταμίευση κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού.”

Ακολουθεί η ανακοίνωση

Δεν πέρασαν ούτε 10 ημέρες από την Ημερίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία μας για την Ειδική Αγωγή, όπου σαν έναν από τα σημαντικότερα προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο τόσο σήμερα όσο και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις είναι η υποχρηματοδότηση και η πραγματικότητα ήρθε να μας επιβεβαιώσει με τον χειρότερο τρόπο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος για το παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» την Παρασκευή 25 Μαΐου,  (Δείτε ΕΔΩ)  έκανε γνωστή την διακοπή της λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού για το σχολικό έτος 2018-2019. Ο λόγος είναι γνωστός σε όλους μας. Τα χρήματα με τα οποία έπρεπε να λειτουργήσει το Ίδρυμα, χρήματα που του χρωστούν ο ΕΟΠΠΥ, τα ασφαλιστικά ταμεία και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, έγιναν θυσία στον βωμό των ματωμένων πλεονασμάτων, απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να αρχίσει η ανάκαμψη της κερδοφορίας του Κεφαλαίου στην χώρα μας.

Η ανακοίνωση αυτή, στο μέσον της σχολικής χρονιάς, έχει φέρει σε απόγνωση τους γονείς των παιδιών, καθώς είτε στείλουν τα παιδιά σε ιδιωτικά ιδρύματα είτε τα κρατήσουν στο σπίτι, η οικονομική αιμορραγία είναι μονόδρομος. Από την άλλη διακό

πτεται βίαια η μέχρι τώρα προσπάθεια εκπαίδευσης αυτών των παιδιών και χρειάζεται να ξαναρχίσει από το μηδέν, καθώς η διαπροσωπική σχέση μεταξύ των παιδιών και των εκπαιδευτικών είναι το σημαντικότερο στοιχείο της.

Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο την αδιαφορία τόσο των προηγούμενων όσο και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τα παιδιά ΑμεΑ που πετιούνται στον δρόμο χωρίς καμία δικαιολογία και συμπαραστεκόμαστε τόσο στους γονείς όσο και στους εργαζόμενους που κι αυτοί μέσα σε μια μέρα βρίσκονται στον δρόμο.

Ζητάμε την άμεση επαναλειτουργία του Παιδικού Σταθμού του Ιδρύματος. Τα απαιτούμενα κονδύλια να δοθούν άμεσα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, μέχρις ότου διευθετηθεί το θέμα των χρεών.

Σύντομο ιστορικό του Παιδικού Σταθμού του Ιδρύματος

Ο Παιδικός Σταθμός λειτουργείμέχρι σήμερα  με δύο τμήματα δυναμικότητας 15 νηπίων. Τα εγγεγραμμένα παιδιά στον Παιδικό Σταθμό προέρχονται από οικογένειες εγκατεστημένες στις περιοχές Ραφήνας, Βουτζά, Νέας Μάκρης  και Μαραθώνα και ανήκουν σε δύο κατηγορίες.

Το πρώτο τμήμα περιλαμβάνει νήπια από 2,5 μέχρι 4 ετών τυπικής ανάπτυξης.

Το δεύτερο τμήμα περιλαμβάνει νήπια της ίδιας περίπου ηλικίας με αυτισμό, νοητική υστέρηση ή προβλήματα λόγου και ομιλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη μονάδα αυτή εφαρμόζεται ένα ιδιαίτερα επιτυχές και πρωτοποριακό για τα δεδομένα της χώρας πρόγραμμα ένταξης και σχολικής ενσωμάτωσης των νηπίων με μαθησιακά προβλήματα.