Συνελήφθη 24χρονος από την Ανθούσα ως “ύποπτος” 16 πυρκαγιών στις οποίες συμμετείχε & στην κατάσβεση τους!

Το παλιό, αποκρουστικό σενάριο που “θέλει” άτομα, κατά κανόνα νεαρής ηλικίας, να προσφέρουν εθελοντικά υπηρεσίες πυρασφάλειας σε περιφερειακούς Δήμους και εκ των υστέρων να αποδεικνύεται ότι κάποιες από τις πυρκαγιές ήταν έργο δικό τους, επαληθεύτηκε για μια ακόμη φορά.

(Οι κάτοικοι των Γλυκών Νερών θα θυμούνται –επί Δημοτικής Αρχής Γιώργου Σιώκου- αντίστοιχη περίπτωση με νεαρό εθελοντή που συμμετείχε στην κατάσβεση των πυρκαγιών που ο ίδιος προκαλούσε…Και δεν είναι η ασφαλώς η μοναδική περίπτωση.Πλήθος αντίστοιχων εγκληματικών ενεργειών έχουν συμβεί σε διάφορες περιοχές της χώρας με πρωταγωνιστές -όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων- νεαρούς εθελοντές)

Ειδικότερα:

Μετά από ενδελεχή έρευνα της Δίωξης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε) εκδόθηκε σήμερα ένταλμα σύλληψης για 24χρονο Έλληνα, κάτοικο Ανθούσας Δήμου Παλλήνης με την κατηγορία της διάπραξης 16 εμπρησμών!

Ο 24χρονος φέρεται ως υπαίτιος πρόκλησης 16 πυρκαγιών από πρόθεση σε αγροτοδασικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους, στις περιοχές Πεντέλη, Ανθούσα και Γέρακα το χρονικό διάστημα από 14 Μαρτίου 2017 έως 1 Αυγούστου 2017.

Πρόκειται για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν προ ολίγων ημερών σε Ανθούσα και Γέρακα στην κατάσβεση των οποίων συμμετείχε και ο ίδιος ως εθελοντής. (!)

Η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, ειδικά στις πυρκαγιές της Ανθούσας, απέτρεψε στην κυριολεξία τα χειρότερα δεδομένου ότι η περιοχή ήταν και παραμένει με υψηλή βλάστηση.

Ο φερόμενος ως εμπρηστής είχε εργαστεί πέρυσι επί δίμηνο που επεκτάθηκε σε πεντάμηνο στην ομάδα πυρασφάλειας του Δήμου Παλλήνης.

Αύριο, θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.