Εξαρθρώθηκε συμμορία κακοποιών με 36 διαρρήξεις/κλοπές σε καταστήματα και με πεδίο δράσης από την Παλλήνη μέχρι και την Βελίνα Κορινθίας!

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές σε εμπορικά καταστήματα (κυρίως καλλυντικών) επεκτείνοντας τη δράση τους από την Παλλήνη ως τον Κορυδαλλό και το Ελληνικό.
Συνελήφθησαν προχθές το πρωί στη Νίκαια και στο Περιστέρι, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 18, 19 και 22 ετών, μέλη της σπείρας, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να εισέλθουν σε κατάστημα καλλυντικών στην περιοχή, αλλά αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομικών καιν επιχείρησαν να διαφύγουν. Μετά από συντονισμένη επιχείρηση και εκτενείς αστυνομικές έρευνες, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν την ίδια μέρα στα Καμίνια και στη Νίκαια οι τέσσερις συνεργοί τους, μία 48χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας και τρεις ημεδαποί, ηλικίας 17, 24 και 39 ετών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει σπείρα που με διαφορετική δομή κάθε φορά, αλλά με διαρκή δράση, εντόπιζαν εμπορικά καταστήματα (κυρίως καταστήματα καλλυντικών), τα οποία δε διέθεταν ρολά ασφαλείας, μετέβαιναν σε αυτά νυχτερινές ώρες και χρησιμοποιώντας μεταλλικά καπάκια φρεατίων ή πέτρες, τσιμεντόλιθους και πλάκες από τα πεζοδρόμια, έσπαζαν τις τζαμαρίες ή τις γυάλινες πόρτες εισόδου, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν εμπορεύματα μεγάλης αξίας. Στη συνέχεια, έδιναν τα κλεμμένα αντικείμενα στον 39χρονο, οδηγό Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτου (ΤΑΞΙ) και την 48χρονη αλλοδαπή σύντροφό του, οι οποίοι τα προωθούσαν στην αγορά της Αλβανίας.

Όπως εξακριβώθηκε, το τελευταίο τετράμηνο είχαν διαπράξει τριάντα έξι (36) διαρρήξεις-κλοπές σε καταστήματα στην Παλλήνη, την Παιανία , το Λαύριο, το Κορωπί, τα Βριλήσσια στον Κορυδαλλό, τη Νέα Φιλαδέλφεια, τον Άγιο Στέφανο, τη Νέα Σμύρνη, το Παγκράτι, το Χαϊδάρι, το Ίλιον, τη Νίκαια, το Κερατσίνι, το Νέο Ψυχικό, τη Σαλαμίνα, το Μαρούσι, το Ελληνικό, την Ηλιούπολη, το Περιστέρι και τη Νέα Ιωνία Αττικής, καθώς και στην Πάτρα, στο Άργος στην Κόρινθο και τη Βελίνα Κορινθίας.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πλήθος κλοπιμαίων (καλλυντικά, αρώματα και ενδύματα).
  • Πλήθος κινητών τηλεφώνων.
  • Πλαστές πινακίδες.
  • Το χρηματικό ποσό των 5.095 ευρώ.
  • Ένα Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ΤΑΞΙ) και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.