Ληστής 48 ετών, ημεδαπός και με αδυναμία τις Τράπεζες! Τις “επισκεπτότανε” με όπλο και αποχωρούσε με δεσμίδες χαρτονομισμάτων…

Συνελήφθη και ο έτερος … “καπαδοκης” μετά την προγενέστερη σύλληψη 58χρονου συνεργού του.

Αμφότεροι με δύο ακόμη άτομα που διαφεύγουν τη σύλληψη, είχαν συστήσει “εγκληματική ομάδα” και επιδίδονταν σε ένοπλες ληστείες σε Τράπεζες και δημόσιους οργανισμούς ως επί το πλείστον στην περιοχή του Χαϊδαρίου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 48χρονος, μαζί με τους άλλους τρεις συνεργούς τους, διέπραξαν τις ακόλουθες ληστείες και κλοπές:

  • Την 9-2-2011 το μεσημέρι διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα Ταχυδρομικού Γραφείου στη Νέα Πέραμο Αττικής.
  • Την 7-6-2011 το μεσημέρι διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα Ταχυδρομικού Γραφείου στη Νέα Πέραμο Αττικής.
  • Την 19/20-6-2011 το βράδυ αφαίρεσαν κρατική πινακίδα κυκλοφορίας από Δ.Χ.Ε. μοτοσυκλέτα στο Περιστέρι.
  • Την 22-6-2011 το μεσημέρι διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα Ταχυδρομικού Γραφείου στο Χαϊδάρι, από όπου διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε μοτοσυκλέτα που έφερε την ανωτέρω κλεμμένη πινακίδα.
  • Την 14-3-2013 το μεσημέρι διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα Τράπεζας στο Περιστέρι.
  • Την 31-12-2013 το μεσημέρι διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα Τράπεζας στο Χαϊδάρι.
  • Την 20/21-6-2014 αφαίρεσαν κρατική πινακίδα κυκλοφορίας από Δ.Χ.Ε. μοτοσυκλέτα στο Χαϊδάρι.
  • Την 31-1-2014 το μεσημέρι διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στο Χαϊδάρι, από όπου διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε μοτοσυκλέτα που έφερε την ανωτέρω κλεμμένη πινακίδα.

Στη κατοχή του 48χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, δεκαοκτώ φυσίγγια, ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer), δεκατέσσερα (χάπια ναρκωτικών ουσιών, είδη ρουχισμού (μπουφάν, κράνη, γάντια) και το χρηματικό ποσό των 1.450 ευρώ.
Ο συλληφθείς (από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής) οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.