Επικίνδυνος κακοποιός στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Με συνεργούς του διέπραξε 14 ληστείες & 35 κλοπές σε οικίες του Πικερμίου & της Παλλήνης

Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ληστείες και κλοπές σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Πικερμίου και της Παλλήνης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθη προχθές το βράδυ στην περιοχή Ντράφι Πικερμίου, 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, μέλος της ομάδας, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο αλλοδαποί συνεργοί του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς, από κοινού με τους συνεργούς του, διέπραξαν 14 ληστείες σε οικίες και 35 κλοπές όλες στην ίδια περιοχή, κάποιες από αυτές και στην Παλλήνη.

Η «συγκομιδή» από τη δράση τους ανέρχεται στο ποσό των 500.000 €.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, εντόπιζαν οικίες στην περιοχή του Πικερμίου και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέρχονταν σε αυτές, νυχτερινές κυρίως ώρες, διαρρηγνύοντας παράθυρα ή πόρτες.

Στη συνέχεια, ακινητοποιούσαν τους ενοίκους με την απειλή μαχαιριού ή κατσαβιδιού και με τη χρήση σωματικής βίας, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.