Δημοσίευσε στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες 16χρονης

Υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και πορνογραφικών παραστάσεων σε βάρος 16χρονης ήρθε στο φως από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 22χρονου.

Προηγήθηκε καταγγελία από τη μητέρας της ανήλικης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης δημοσίευσε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης προσωπικές φωτογραφίες της, ενώ τις κοινοποίησε μέσω μηνύματος και σε ανήλικο φίλο της.

Σύμφωνα με τη μητέρα, ο άγνωστος δράστης προσέγγισε την κόρη της μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης και κατάφερε με πιέσεις και απειλές να της αποσπάσει δύο γυμνές φωτογραφίες της, καθώς και αρχείο ήχου και εικόνας με πορνογραφικό περιεχόμενο, όπου απεικονίζεται η ίδια.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκαταρκτική εξέταση.

Μετά από έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και επικοινωνία με την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου, προέκυψε η εμπλοκή του 22χρονου στην υπόθεση.

Oπως διαπιστώθηκε, προκειμένου να διατηρήσει την ανωνυμία του και να καταστήσει δύσκολο τον εντοπισμό του, κατά τη σύνδεσή του με τον επίμαχο λογαριασμό στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αποκτούσε πρόσβαση από ελεύθερα ασύρματα δίκτυα στην ευρύτερη περιοχή του τόπου κατοικίας του, στην Ελευσίνα.

Ο δράστης, ο οποίος αναγνωρίστηκε από την παθούσα ως ο κάτοχος του επίμαχου προφίλ της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, δεν συνελήφθη, καθώς δεν συνέτρεχαν σε βάρος του οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.