Εξαρθρώθηκε συμμορία με δράση δεκάδων κλοπών -μια στην Παλλήνη. Κατηγορούνται & για τη δολοφονία του Αλ.Σταματιάδη

Τα μέλη της συμμορίας που εξάρθρωσε η Αστυνομία. Όλοι τους αλλοδαποί.

Σε δεκάδες διαρρήξεις και κλοπές που σημειώθηκαν από το Νοέμβριο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2018, σε συνολικά δώδεκα νομούς της Ελλάδας -και στην Παλλήνη- με λεία που προσεγγίζει τις 330.000 ευρώ, εμπλέκεται η συμμορία που σκότωσε και τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη (παρακάτω φωτογραφία) στην Αθήνα.

Σε ότι αφορά τη δράση της συμμορίας στην Παλλήνη, θύμα της υπήρξε γνωστός συμπολίτης μας από το σπίτι του οποίου, τον Ιανουάριο του 2018, αφαίρεσαν κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας 100.000 €.

Από το ίδιο σπίτι, αποχωρώντας οι δράστες, αφαίρεσαν ένα αυτοκίνητο με το οποίο πήγαν στη συνέχεια σε χωριά του νομού Πιερίας για να διαπράξουν μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, έξι διαρρήξεις.

Παρουσιάζοντας την εξιχνίαση των διαρρήξεων και κλοπών, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης, (δείτε, παρακάτω, τις μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις του) επισήμανε ότι ως μέλη της εγκληματικής ομάδας κατηγορούνται πέντε Αλβανοί υπήκοοι, από τους οποίους τέσσερις ενέχονται στη δολοφονία του 52χρονου επιχειρηματία.

Όπως έγινε γνωστό, τρεις εξ αυτών είναι σε καταστήματα κράτησης της χώρας μας, ενώ, ο τέταρτος, κρατείται στο Βέλγιο, όπου είχε διαφύγει μετά την ανθρωποκτονία, αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Στον στενό πυρήνα της εγκληματικής ομάδας περιλαμβάνεται κι ένα πέμπτο άτομο που είναι προφυλακισμένο για ληστεία, ενώ στην ίδια δικογραφία συμπεριλαμβάνονται τρεις ακόμη αλλοδαποί, στους οποίους αποδίδονται κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, συνδεόμενες με υπόθαλψη εγκληματία και παροχή συνδρομής σε εγκληματική οργάνωση.

«Διέμεναν στην Αθήνα, στις περιοχές των Πατησίων και της Αργυρούπολης, απ’ όπου εξορμούσαν στην επαρχία.

Εντόπιζαν σπίτια από τα οποία έλειπαν οι ένοικοι τους και δρώντας απογευματινές ή βραδινές ώρες παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες ή τα παράθυρα ή τις κύριες εισόδους των σπιτιών-στόχων.

Κρατούσαν ξύλα ή λοστούς, ενώ σε τρεις περιπτώσεις εντοπίστηκαν απο τους ενοίκους και το έβαλαν στα πόδια» είπε ο κ. Πουρσανίδης, προσθέτοντας ότι έκλεβαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Από την έρευνα που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πιερίας, τα «χτυπήματα» που εξιχνιάστηκαν έγιναν στους εξής νομούς: Από 16 σε Φθιώτιδα και Λακωνία, από εννέα σε Μαγνησία και Αιτωλοακαρνανία, επτά στην Αργολίδα, έξι στην Πιερία και τα υπόλοιπα σε Αρκαδία, Βοιωτία, Καρδίτσα, Λάρισα, Φωκίδα και Παλλήνη Ανατολικής Αττικής.