Εγκρίθηκαν από την ΕΥΔΑΠ οι μελέτες του δικτύου αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης

Ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ με το Δήμαρχο Δήμου Παλλήνης στο μέσον

Εγκρίθηκαν με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ οι οριστικές μελέτες κατασκευής του κεντρικού και δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης.

Η απόφαση της ΕΥΔΑΠ αποδεσμεύει το επόμενο βήμα της εναπομείνασας διαδικασίας που είναι η δημοπράτηση του έργου και η οποία, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πρέπει στους αμέσως επόμενους μήνες να ακολουθήσει.

Σε ότι αφορά τα κονδύλια κατασκευής του κεντρικού και δευτερεύοντος δικτύου -κοντά στα 52 εκατ. €- θα καλυφθούν από το ΕΣΠΑ γεγονός που διασφαλίζει την απρόσκοπτη εξέλιξη του όλου έργου.

Για λόγους τάξεως αλλά και χάριν της αλήθειας, οφείλεται να επισημανθεί ότι η σημερινή απόφαση της ΕΥΔΑΠ δεν θα μπορούσε να ληφθεί σήμερα, αν:

Tην υπόθεση σύνδεσης της αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης με το ΚΕΛ Ψυτάλλειας, δεν την υποστήριζε με αποφασιστικότητα και συνεπή επιμονή η κυβέρνηση του κ. Α. Τσίπρα από το τέλος του 2015 και μέχρι σήμερα.

Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει, η αλήθεια έτσι έχει και επειδή η μνήμη παραμένει ζωντανή στην πόλη, δεν χρειάζεται να υπενθυμιστεί “το τι ζήσαμε” ως πολίτες αυτής της κοινωνίας από το 2003 στο κλειστό γήπεδο της Παλλήνης μέχρι και το τέλος του 2014 με την άρνηση του καθ΄ύλην αρμόδιου υπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου να υπογράψει την ίδια ΣΜΠΕ που υπογράφηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα τον περασμένο Νοέμβριο.