Ενώπιον της δικαιοσύνης ο Αρτέμης Σώρρας για “υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο”

Αρτέμης Σώρρας

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη ο Αρτέμης Σώρρας και μάλιστα με βαρύτατες κατηγορίες. Διώκεται: για υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο κατ΄εξακολούθηση και παραπέμπεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Η πρώτη δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε σήμερα από την Εισαγγελία Αθηνών με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις του, συνεντεύξεις και δηλώσεις, στο διαδίκτυο για τους αθλητές που μετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η κατηγορία που του αποδίδεται είναι υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο (πλημμέλημα με βάση τον νόμο 927 του 1979 άρθρο 1).

Ειδικότερα, οι αξιόποινες πράξεις αφορούν :

Συνέντευξη του Αρτέμη Σώρρα στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 στο διαδικτυακό τόπο Ριζόπουλος Πόστ. Σε αυτήν μεtαξύ άλλων είχε πει ότι «είναι ύβρις για του Ολυμπιακούς Αγώνες να βλέπεις ανάπηρους να κάνουν παραολυμπιάδα».

Η δεύτερη δίωξη αφορά ανάρτηση στο facebook, με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 2016, στην οποία ανέφερε ότι δεν παίρνει πίσω ούτε μία λέξη από την προηγούμενη συνέντευξή του και επιπλέον ότι θεωρεί «τεράστια προσβολή και βεβήλωση για όλους τους ανθρώπους οι παραολυμπιακοί αγώνες που τα ζώα μας επιβάλλουν στον πλανήτη μας».

Για την υπόθεση αυτή ο Α.Σωρρας θα δικαστεί με απευθείας κλήση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται όλες οι εισαγγελικές έρευνες με κεντρικό πρόσωπο τον Α. Σώρρα και μετά το τέλος της κάθε μίας ο αρμόδιος εισαγγελικός θα αποτιμά τα ευρήματα της έρευνας του από τα οποία εξαρτάται και η περαιτέρω ποινική μεταχείριση του.