Φυλάκιση 20 μηνών με αναστολή στον 60χρονο που εν ψυχρώ σκότωσε στην Ανθούσα αδέσποτο σκυλί

Ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.500 χιλ. € επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε 60χρονο κάτοικο της Ανθούσας για θανάσιμο τραυματισμό ζώου και για τα αδικήματα της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.
Ο καταδικασθείς επέλεξε να εκπροσωπηθεί στη δίκη από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του με αποτέλεσμα να καταστεί στόχος πολλών μελών φιλοζωϊκών οργανώσεων και να απαιτηθεί η συνδρομή αστυνομικής δύναμης για την ασφαλή αποχώρησή του από το δικαστήριο.

Η θανάτωση του ζώου από τον 60χρονο προκάλεσε απέχθεια και οργή στους κατοίκους της τοπικής κοινωνίας και κατά ένα τρόπο πυροδότησε κλίμα έντασης σε μία γειτονιά φιλήσυχων ανθρώπων οι οποίοι, ως και σήμερα, αδυνατούν να κατανοήσουν τους λόγους που οδήγησαν το δράστη σε μια τέτοια ενέργεια.
Σημειώνεται ότι επρόκειτο για φιλήσυχο σκυλί το οποίο σύντομα θα γεννούσε, υπήρχαν περίοικοι οι οποίοι μεριμνούσαν για τη διατροφή του και τέλος, ουδέποτε υπήρξε επώνυμη αναφορά ή καταγγελία για επιθετική συμπεριφορά του ζώου.
Η εγκληματική πράξη έγινε παραμονή 15ης Αυγούστου και η υπόθεση ορίστηκε να εκδικαστεί σήμερα Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013.