Οι εκλογές διχάζουν την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Ηλεκτρονική ψηφοφορία μέχρι και την Πέμπτη, 28 Μαίου

Ηλεκτρονική ψηφοφορία από σήμερα έως και την Πέμπτη οργανώνει το προεδρείο (μειοψηφία στο ΔΣ) της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση σύγκλησης έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ για το ερχόμενο Σάββατο.

Μια κίνηση που επιβεβαιώνει το βαθύ χάσμα εντός της μεγαλύτερης δικαστικής συνδικαλιστικής Ένωσης, που κορυφώθηκε μετά την απόφαση της πλειοψηφίας για αναβολή των εκλογών και ορισμό διοίκησης από το Πρωτοδικείο.

Η μειοψηφία του Δ.Σ που όμως κατέχει το προεδρείο (Χριστ. Σεβαστίδης πρόεδρος, Παντ. Μποροδήμος Γενικός Γραμματέας) ρίχνει και ηλεκτρονικά μέσα στη μάχη για την επόμενη μέρα, με την αναμέτρηση μεταξύ των παρατάξεων να είναι πλέον σφοδρή.

Ηλεκτρονική ψηφοφορία

Η μειοψηφία του ΔΣ καλεί σε ηλεκτρονική όλα τα μέλη της Ένωσης προκειμένου να εκφράσουν τη θέση τους για δυο ζητήματα :

1ον) Εάν επιθυμούν την άμεση διενέργεια αρχαιρεσιών μέχρι και την 15η Ιουλίου για εκλογή Δ.Σ. και Ε.Ε. σύμφωνα με τις υποδείξεις του Ε.Ο.Δ.Υ. και

2ον) Εάν συμφωνούμε με το αίτημα που κατέθεσαν 9 μέλη του ΔΣ για διορισμό προσωρινής διοίκησης από τα Δικαστήρια.

Είχε προηγηθεί η σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων για διοργάνωση εκλογών , το Σάββατο 30 Μαΐου, από το προεδρείο (Χριστ. Σεβαστίδης, Παντ. Μποροδήμος) ρίχνοντας ουσιαστικά το γάντι στην πλειοψηφία των 9 μελών του συμβουλίου.

Η πλειοψηφία

Όλα αυτά έρχονται λίγες μέρες μετά την απόφαση της πλειοψηφίας να αναβάλλει τη διενέργεια των εκλογών λόγω κορωνοϊού και να ζητήσει ορισμό προσωρινής διοίκησης από το Πρωτοδικείο. Κίνηση που προκάλεσε ισχυρή αντίδραση από το προεδρείου που μίλησε για «πραξικόπημα».

Σε κάθε περίπτωση η «διαμάχη» στο εσωτερικό της Ένωσης είναι σφοδρή, με κίνητρο την κατάληψη της θέσης του προέδρου.

Η ανακοίνωση της μειοψηφίας του Δ.Σ.

Η μειοψηφία του ΔΣ λοιπόν ρίχνει στη μάχη πριν το έκτακτο ΔΣ την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ουσιαστικά κάτι σαν ηλεκτρονικό δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί από σήμερα έως και την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι. Ολόκληρη η ανακοίνωση του προεδρείου (Σεβαστίδης, Μποροδήμος) έχει ως εξής:

«……Έφτασε η στιγμή που η Ένωση δίνει την απάντησή της! Αφήνουμε να ακουστεί ελεύθερα η φωνή όλων των συναδέλφων! Ξεκινάει σήμερα από τις 12.00’ το μεσημέρι μέχρι και μεθαύριο Πέμπτη 28 Μαΐου και ώρα 12.00’ το μεσημέρι ηλεκτρονική ψηφοφορία των μελών μας προκειμένου να τοποθετηθούμε σε δύο βασικά ζητήματα:

1ον) Εάν επιθυμούμε την άμεση διενέργεια αρχαιρεσιών μέχρι και την 15η Ιουλίου για εκλογή Δ.Σ. και Ε.Ε. σύμφωνα με τις υποδείξεις του Ε.Ο.Δ.Υ. και

2ον) Εάν συμφωνούμε με το αίτημα που κατέθεσαν 9 μέλη του ΔΣ για διορισμό προσωρινής διοίκησης από τα Δικαστήρια.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία πρέπει να είναι καθολική. Να τοποθετηθούμε όλοι για το μέλλον της Ένωσής μας. Έμεινε μόνο μία εβδομάδα πριν την υλοποίηση του σχεδιασμού των 9 μελών για διορισμό προσωρινής διοίκησης.

Τις προηγούμενες ημέρες αναδείχθηκε μέσα από εκτενή αρθρογραφία και ανακοινώσεις το κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο βρισκόμαστε, οι σκοπιμότητες, οι επιδιώξεις που υπάρχουν, η σημασία του διακυβεύματος.

Στους σχεδιασμούς για διοικήσεις χωρίς την ψήφο σας, για εκπροσώπους χωρίς νομιμοποίηση και για Ένωση χωρίς δημοκρατία, ανάχωμα είστε μόνο εσείς!

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι απλή και αδιάβλητη και διασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου. Γίνεται με την εγγύηση του Εθνικού Δικτύου Υποδομών, Τεχνολογίας και Έρευνας AE που ανήκει εξ ολοκλήρου στο Ελληνικό Δημόσιο και υπάγεται στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η ψηφιακή πλατφόρμα ΖΕΥΣ, που θα χρησιμοποιηθεί για την ψηφοφορία μας, έχει διοργανώσει εκατοντάδες εκλογές στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και σε άλλους φορείς και Οργανισμούς.

Για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να συμμετέχουμε στην ψηφοφορία δίνονται παρακάτω αναλυτικές οδηγίες.

Για κάθε πρόβλημα ή ερώτηση που θα ανακύψει σχετικά με την διαδικασία, θα είναι στη διάθεση των συναδέλφων οι γραμματείς της Ένωσης στο τηλέφωνο 2108827380, σήμερα μέχρι τις 21.00’, αύριο Τετάρτη από ώρα 08.00’ μέχρι 21.00’και την Πέμπτη από τις 08.00’ μέχρι τη λήξη της ψηφοφορίας.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα πρέπει να γίνει αποδεκτό από όλους ως αποτύπωση της βούλησης του Δικαστικού Σώματος. Όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή μας τόσο πιο ξεκάθαρη γίνεται η φωνή μας. ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ στην ψηφοφορία! ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΝΤΟΥ!

Οδηγίες ψηφοφορίας

Ακολουθούμε τον προσωποποιημένο σύνδεσμο που θα σταλεί από το ZEUS μέσω e-mail. Ελέγχουμε και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία σε περίπτωση που δεν βρίσκουμε το e-mail διαφορετικά επικοινωνούμε με την αρμόδια εφορευτική επιτροπή να επιβεβαιώσουμε το e-mail μας.

Τα επόμενα βήματα λαμβάνουν χώρα στον browser μας ( Google Chrome ή Mozilla Firefox)

1.Πατάμε το μπλέ κουμπί «Είσοδος στο ηλεκτρονικό παραπέτασμα»

2.Πατάμε το πράσινο κουμπί «Εκκίνηση» κάτω δεξιά

3.Κάνουμε κλικ στην απάντηση και αυτή πρασινίζει για να μας δείξει ότι έχει επιλεγεί (δυνατές επιλογές Ναι, Όχι, Λευκό).

4.Πατάμε «Συνέχεια» κάτω δεξιά.

5.Επιλέγουμε το κουτί «Επιβεβαιώνω ότι είμαι μόνος ή μόνη και κανείς άλλος δεν παρακολούθησε τις επιλογές μου.» και μετά το «Υποβολή Ψήφου»

6.Η ψήφος σας έχει υποβληθεί για την συγκεκριμένη κάλπη και σας έχει σταλεί σχετικό email».