Οι ΟΠΚΕ επιστρέφουν οργανικά στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής

Στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής επιστρέφουν οργανικά από τη ΓΑΔΑ οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας η συγκεκριμένη πρόταση εισακούστηκε από τη νέα ηγεσία του αρχηγείου και της ΓΑΔΑ σημειώνοντας ότι κατ’αυτόν τον τρόπο «θα απελευθερωθούν από πάρεργα και σταθερές φυλάξεις και θα επιτελέσουν κατά κύριο λόγο την αποστολή που απορρέει από την ίδρυσή τους που δεν είναι άλλη από την πρόληψη και καταστολή του κοινού εγκλήματος».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας που υπηρετούν στις Ο.Π.Κ.Ε. Αττικής ότι μια πάγια πρόταση των τελευταίων ετών της Ένωσης Αθηνών και των υπηρετούντων αστυνομικών στις Ο.Π.Κ.Ε., εισακούστηκε από την νέα Ηγεσία του Αρχηγείου και της Γ.Α.Δ.Α.

Οι ΟΠΚΕ επιστρέφουν από σήμερα διοικητικά και επιχειρησιακά από την Γ.Α.Δ.Α. στον Διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να απελευθερωθούν από πάρεργα και σταθερές φυλάξεις και να επιτελέσουν κατά κύριο λόγο την αποστολή που απορρέει απο την ίδρυσή τους και δεν είναι άλλη από την πρόληψη και καταστολή του κοινού εγκλήματος.

Είμαστε σίγουροι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η επιλογή αυτή θα δικαιώσει τόσο την Ηγεσία, όσο και την Ένωσή μας για την επιμονή της στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς οι καθημερινές επιτυχίες που καταγράφουν οι ΟΠΚΕ σε συνεργασία με τους αστυνομικούς των ειδικών ομάδων της Δημόσιας Ασφάλειας, κατά οργανωμένων εγκληματικών ομάδων που δρουν στο λεκανοπέδιο Αττικής, αποτελούν εχέγγυο.

Υ.Γ. Δεν είμαστε ουτε επιδιώκουμε να γίνουμε επιχειρησιακοί παράγοντες. Αφουγκραζόμαστε όμως την αγωνία των συναδέλφων μας και των πολιτών για πραγματική αστυνόμευση και για αυτό το λόγο οι προτάσεις μας κινούνται πάντα σε αυτόν τον άξονα.

Η νέα Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ κ της ΓΑΔΑ ξεκίνησαν με αποφασιστικότητα να επιλύσουν χρόνιες παθογένειες που αποτελούν μεγάλο μέρος της ατζέντας μας για τα εργασιακά ζητήματα. Ευχόμαστε να συνεχίσουν έτσι, αποδεικνύοντας στους προκατόχους τους ότι μόνο με συνεργασία και ανοιχτές θύρες μπορούμε να ελπίζουμε σε μια πραγματικά σύγχρονη Ελληνική Αστυνομία.