Σπίτια και εκατομμύρια δολάρια  για τα παιδιά του δολοφονηθέντα Τζαμάλ Κασόγκι

Τζαμάλ Κασόγκι

ΡΙΑΝΤ. Κατοικίες αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και μηνιαία εμβάσματα άνω των 10.000 δολαρίων λαμβάνουν τα τέσσερα παιδιά του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου Κασόγκι από τις Αρχές της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας Washington Post, όπου εργαζόταν ο εκλιπών.

Το βασίλειο φέρεται να επιδιώκει να εξασφαλίσει τη σιγή των μελών της οικογένειας του Κασόγκι, έτσι ώστε αυτά να πάψουν να επικρίνουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και ειδικότερα τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, για τη δολοφονία του Τζαμάλ από μέλη των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Ριάντ αποκάλυψαν ότι τα μέλη της οικογένειας του Κασόγκι έλαβαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια έκαστο ως «αποζημίωση» για τον θάνατο του Τζαμάλ.

Τα παιδιά του Κασόγκι, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, δεν έχουν ασκήσει κριτική στο βασίλειο, παρά τη διεθνή κατακραυγή για τη δολοφονία του.

Μιλώντας ανώνυμα στην αμερικανική εφημερίδα, ανώτατος αξιωματούχος του βασιλείου είπε: «Η οικογένεια εξασφάλισε σπίτια και μηνιαία αμοιβή ύψους 10.000 δολαρίων για κάθε παιδί, καθώς το βασίλειο αναγνώρισε την αδικία της δολοφονίας». Μέχρι στιγμής, τα παιδιά του Κασόγκι φέρονται να έχουν λάβει το καθένα σπίτι αξίας 4 εκατ. δολαρίων στην Τζέντα.

Οι δύο κόρες του Κασόγκι έχουν παραχωρήσει συνέντευξη στον αμερικανικό Τύπο, λέγοντας ότι ο πατέρας του ουδέποτε υπήρξε αντιφρονών, αποφεύγοντας να προβούν σε εικασίες γύρω από τους δράστες της δολοφονίας του.

Η κυβέρνηση του Ριάντ επιμένει ότι τον Κασόγκι δολοφόνησαν πράκτορες, που ενήργησαν αυτόνομα, παραβιάζοντας τις διαταγές ανωτέρων τους.

Η εισαγγελία του Ριάντ, που απήγγειλε κατηγορίες εναντίον 11 υπόπτων, δεν ενέπλεξε τον διάδοχο του θρόνου στην έρευνά της.