Συγκροτήθηκαν οι υποόμιλοι της Α2 Ανδρών & Γυναικών, Βόλεϊ. Στον 1ο ο Α.Ο Παλλήνη, στον 2ο ο Α.Ο. Μαρκοπούλου

Με διαδικασία κλήρωσης που έγινε στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, σχηματοποιήθηκαν οι υποόμιλοι της Α2 Ανδρών και και της Α2 Γυναικών (Β΄Όμιλος) για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018. 

Σε ότι αφορά την Α2 Ανδρών στην οποία και φέτος θα αγωνιστούν δύο ομάδες της Ανατολικής Αττικής, ο Αθλητικός Όμιλος Παλλήνη και ο Αθλητικός Όμιλος Μαρκοπούλου, συνολικά συμμετέχουν 36 ομάδες από όλη τη χώρα -από την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο (2018-2019) οι ομάδες θα μειωθούν στις 32, σύμφωνα με την εξαγγελία της Ε.Ο.ΠΕ.- με ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος την 1η Οκτωβρίου 2017 και λήξη την 10η Μαίου 2018.

Έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι φέτος επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί κατηγορία Pre League ΑΝΔΡΩΝ πλην όμως εκδηλώθηκε μικρότερος αριθμός ομάδων (8 συνολικά) από τον προβλεπόμενο με αποτέλεσμα να διατηρηθεί το σχήμα της περυσινής διοργάνωσης. Χάριν ιστορίας πρέπει να αναφερθεί ότι στις ομάδες που συναίνεσαν στη δημιουργία της Pre League ΑΝΔΡΩΝ ήταν και ο Α.Ο. Παλλήνη!

Καλύτερη τύχη είχε το εγχείρημα της ομοσπονδίας στην κατηγορία Γυναικών. Δηλώθηκαν 12 συμμετοχές, αριθμός επιτρεπτός για τον σχηματισμό της κατηγορίας Pre League ΓΥΝΑΙΚΩΝ. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε και μια παρενέργεια για την ομάδα γυναικών του Α.Ο. Παλλήνη.

Υποβιβάστηκε από την Α2 στο περιφερειακό πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής δεδομένου ότι στο πρωτάθλημα που έληξε τον περασμένο Μάϊο κατέλαβε την 8η θέση στον βαθμολογικό πίνακα, γεγονός αποτρεπτικό για την ένταξη της στην υπό διαμόρφωση κατηγορία.

Αναλυτικά οι όμιλοι  όπως διαμορφώθηκαν

Στην Α2 Ανδρών

Α’ όμιλος
1ος Υποόμιλος (11 ομάδες)

ΑΣ Πανερυθραίκός
ΑΟ Παλλήνη
ΓΣ Απόλλων
ΓΣ Πανιώνιος
ΑΠΣ Κύζικος
ΑΣΠ Απόλλων
ΑΕΠ Ολυμπιάς
ΑΟ Καλαμάτα 80
ΟΦΗ
ΣΦΠ Χανίων
ΑΣ Κέρκης

2ος Υποόμιλος (10 ομάδες)

ΑΣ Ιωνικός
ΑΕΚ
ΑΟ Μαρκοπούλου
ΣΦΑΜ Φοίβος
ΔΑΣ Δραπετσώνας
ΑΟΝ Αργυρούπολης
ΕΑ Πατρών
ΑΟ Αιγιαλέων
ΑΟ Αθλοπαιδιών Κω
Ροδίων Άθλησις

Β’ όμιλος

1ος Υποόμιλος (8 ομάδες)

ΑΣ Άθλος Ορεστιάδας
ΓΕ Αλεξανδρούπολης
ΜΓΣΑΕ Κομοτηνής
ΑΟ Ορεστιάδας
ΑΟ Σερρών
ΑΣ Ελπίς Αμπελοκήπων
ΑΣ Άρης
ΜΓΣ Απόλλων Καλαμαριάς

2ος Υποόμιλος (7 ομάδες)

ΓΑΣ Αρχέλαος
Αναγέννηση Άρτας
ΑΠΣ Φθία
ΑΣ Μακεδονικός
ΑΜΣ Νέστωρ
Πήγασος Πολίχνης
ΧΑΝΘ

Στην Α2 Γυναικών

 

Α’ όμιλος

ΑΕ Αγίας Παρασκευής
ΑΟΝ Αμαζόνες
ΑΓΣ Άρτεμις
Ένωση Βύρωνα
ΑΣ Ηλιούπολις
ΑΟ Κύδων
ΓΣ Μεσσηνιακός
ΑΟ Ποσειδών
ΟΠ Ρεθύμνου

Β’ όμιλος

1ος Υποόμιλος

ΓΣΓ Νίκη
ΑΟ Νέας Βύσσας
ΑΟ Καβάλα
ΓΑΣ Αρχέλαος
ΓΑΣ Μ. Αλέξανδρος
ΑΣ Ελπίς
Ναύαρχος Βότσης
ΜΑΣ Νέα Γενεά

2ος Υποόμιλος

ΑΣ Γιάννενα
ΑΣ Ασκληπιός
ΕΑ Λάρισας
ΓΣ Νίκαιας
ΑΣΚ Λαγκαδά
ΕΑ Σταυρούπολης
ΠΑΟΚ

Οι ομάδες Γυναικών που θα συμμετέχουν στην Pre League ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ και ΑΣΠ ΘΕΤΙΣ, που απέκτησαν το δικαίωμα συμμετοχής σύμφωνα με την Τελική Κατάταξη των ομάδων της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών 2016-2017 και

ΑΣΠ ΑΠΟΛΛΩΝ, ΦΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ, ΑΟ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ, ΑΟ ΛΑΜΙΑΣ 2013, ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ και ΧΑΝΘ, που απέκτησαν το δικαίωμα συμμετοχής σύμφωνα με την Τελική Κατάταξη των ομάδων της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών 2016-2017 ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΖΗΡΙΝΕΙΟΣ ΑΟΝ και ΓΑΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ, επιλαχούσες ομάδες.