Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη με άλμα 4,81

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι η νέα πρωταθλήτρια των ευρωπαϊκών αιθέρων. Με άλμα στα 4,81 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο (το 8ο για τη χώρα στην ιστορία του θεσμού και το πρώτο σε αυτή τη διοργάνωση) στο επί κοντώ, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, που διεξάγεται στο Αμστερνταμ.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Αμστερνταμ, η Κατερίνα Στεφανίδη έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι είχε σκοπό να κατακτήσει την πρωτιά στο αγώνισμά της. Ξεκίνησε από τα 4,55 (εκεί που άλλες συναθλήτριες της σταμάτησαν) και αφού πέρασε με την πρώτη τα 4,65 και τα 4,70, επιχείρησε στα 4,81 προκειμένου να πάρει το ρεκόρ αγώνων από την Γελένα Ισινμπάγιεβα (από το 2006 στο Γκέτεμποργκ), κάτι που το κατάφερε με την τρίτη προσπάθεια.

Στη συνέχεια, τοποθέτησε τον πήχη στα 4,94, ύψος που μπορεί να μην πέρασε αλλά έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις της εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Γερμανίδα Ράιζιχ ήρθε δεύτερη με 4,70 και 3η η Μπρίνγκστον από τη Σουηδία με 4,65 ενώ η Νικόλ Κυριακοπούλου πλασαρίστηκε στην 4η θέση με 4,55.

Η Κατερίνα έφυγε το Σάββατο 9 Ιουλίου από το Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα Στίβου που έγινε στο Αμστερνταμ με ένα χρυσό μετάλλιο και ένα νέο ρεκόρ αγώνων που αφήνει πίσω του το 4,80 της θρυλικής Γελένα Ισιμπαγιεβα.

Από το Χολαργό στο Στάνφορντ

Η Κατερίνα γεννήθηκε στο Χολαργό το 1990 και μεγάλωσε σε αθλητική οικογένεια καθώς ο πατέρας της Γιώργος Στεφανίδης υπήρξε αθλητής του τριπλούν και η μητέρα της Ζωή Βαρέλη σπρίντερ, οι οποίοι ζουν στην Παλλήνη.

Μικρή έκανε διάφορα αθλήματα αλλά κανένα δεν την συγκίνησε.

Στα δέκα της δοκίμασε το άλμα επί κοντώ .Ο τότε Ομοσπονδιακός τεχνικός, Παναγιώτης Συμεωνίδης, της είπε ότι έχει ταλέντο.

Από τα έντεκά της ερχόταν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και στα 15 της έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Νέων με άλμα στα 4,37 μέτρα.

Το πρώτο χρυσό ήρθε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων το 2005 και συνέχισε με τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων το 2007, την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων το 2008, τη 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων το 2011, την 1η θέση στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα το 2006 και την 3η θέση στην Πανεπιστημιάδα το 2011.

Τον Ιούλιο του 2012 στην Καλιφόρνια έκανε το τότε ατομικό της ρεκόρ με 4,51 μέτρα επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ κάτω των 23 ετών, ενώ κατέχει και το πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων (4.37μ.).

Τον Φεβρουάριο του 2016 στο μίτινγκ της Νέας Υόρκης έγινε η πρώτη Ελληνίδα που σπάει το φράγμα των 4,90 μ. στο επί κοντώ.

Τον Ιούνιο υπό τους ήχους του αγαπημένου της τραγουδιού Don’t believe, me just watch, η ελληνίδα πρωταθλήτρια «πέταξε» στα 4,86μ. στο gala της Φιλοθέης, επίδοση που είναι η κορυφαία για φέτος στον κόσμο (στον ανοιχτό στίβο), πέμπτη καλύτερη ΟΛΩΝ των εποχών και φυσικά, πανελλήνιο ρεκόρ!