Δεν κάνει ένσταση η ΑΕΚ: «Oι αγώνες κερδίζονται και χάνονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά»

Δημήτρης Μελισσανίδης

H ΠΑΕ AEK, με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ασκήσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, για το θέμα με τις μη θεωρημένες κάρτες υγείας 12 ποδοσφαιριστών του «δικεφάλου» του Βορρά.

Οι «κιτρινόμαυροι» στο σχετικό δελτίο Τύπου, που εξέδωσαν, υπογραμμίζουν με νόημα ότι «οι αγώνες κερδίζονται και χάνονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά».

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που η ΠΑΕ ΑΕΚ ασκούσε το νόμιμο δικαίωμα της ένστασης θα κέρδιζε στα χαρτιά το παιχνίδι, που δεν ανέδειξε νικητή (0-0).

Παράλληλα θα αφαιρούνταν και τρεις βαθμοί από τον ΠΑΟΚ και ως εκ τούτου θα ήταν αυτή που θα καταλάμβανε τη δεύτερη θέση, η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Εντούτοις η Ένωση, με απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη, δεν θα προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση, καθώς όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της: «η ηθική της ομάδας είναι πάνω απ’ όλα και δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι δεν πρόκειται να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμα ένστασης, που έχει βάσει των διατάξεων του ΚΑΠ, εναντίον του κύρους του αγώνα της με τον ΠΑΟΚ.

Η πρωτοφανής περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής δώδεκα ποδοσφαιριστών του αντιπάλου μας, λόγω μη ανανέωσης των Δελτίων Υγείας (ειδικά αυτήν την εποχή) και η δεδομένη συμμετοχή μας στα προκριματικά του Champions League, αν προχωρούσαμε σε ένσταση, δεν αλλάζει τα πιστεύω μας.

Ποτέ καμία διαπραγμάτευση, κανένα βαθμολογικό ή οικονομικό όφελος, όσο μεγάλο κι αν είναι, δεν πρόκειται να μας εκτρέψει από το δρόμο τον οποίο ακολουθούμε απαρέγκλιτα επί σχεδόν έναν αιώνα.

Η ακλόνητη και επιβεβαιωμένη διαχρονικά και με υψηλό τίμημα θέση της ομάδας μας ότι οι αγώνες κερδίζονται και χάνονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε διαπραγμάτευση και δεν δύναται να αλλοιωθεί ακόμα και μπροστά στην επίτευξη ενός τόσο σημαντικού στόχου.

Ο συγκεκριμένος λόγος ένστασης έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τον αξιακό κώδικα της ΑΕΚ! Η ηθική της ομάδας μας είναι πάνω απ’ όλα και δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά!

Η διαφορετικότητά της υποστηρίζεται με κόστος και με ξεκάθαρες αποφάσεις, που δίνουν προς όλους τις κατάλληλες και τις πλέον αποστομωτικές απαντήσεις.

Η παράδοξη για πολλούς απόφασή μας, που έρχεται κόντρα στα ήθη που επικρατούν στο ποδόσφαιρο της χώρας μας ειδικά τον τελευταίο καιρό, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και υπερηφάνειας όχι μόνο των οπαδών της ΑΕΚ, αλλά και ολόκληρου του φίλαθλου κόσμου της Ελλάδας.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό το μικρό δικό μας βήμα, θα εξελιχθεί σε άλμα προς τη συνολική αλλαγή κατεύθυνσης του ποδοσφαίρου μας».