Αποφάσεις για νέο πρόεδρο & αναδιάρθρωση στην Σούπερ Λίγκα

Σε κρίσμο Δ.Σ. με δύο κεντρικά ζητήματα οδηγείται η Σούπερ Λίγκα τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018.

Το πρώτο είναι η εκλογή νέου προέδρου και το δεύτερο η συζήτηση για την περιβόητη αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος. Πρόκειται για θέματα που έχουν να κάνουν και με τους ευρύτερους συσχετισμούς δυνάμεων τόσο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο όσο και στην ΕΠΟ.

Οσον αφορά την εκλογή του νέου προέδρου, μέχρι στιγμής όλα είναι ρευστά, ωστόσο το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας παίρνει εξ οφίτσιο τη θέση αντιπροέδρου στην Ε.Ε. της ΕΠΟ και αποκτά δικαίωμα ψήφου, δίνει άλλη διάσταση στο θέμα, διότι αυτή τη στιγμή ΑΕΚ και ΠΑΟΚ εμφανίζονται ισοδύναμοι στην Ε.Ε. της ομοσπονδίας και συνεπώς μία ψήφος μπορεί να έχει μεγάλη σημασία, σε μια περίοδο που οι σχέσεις των δύο «συμμάχων» δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Αναφορικά με την αναδιάρθρωση: για πρώτη φορά τόσο οι μεγάλες ΠΑΕ όσο και οι λεγόμενες μικρομεσαίες θα ανοίξουν τα χαρτιά τους για το τι πρωτάθλημα θέλουν, αφού προηγουμένως πληροφορηθούν αρμοδίως για τις παροχές και τις προτάσεις Βασιλειάδη.

Πάντως, όπως φάνηκε από τη συνάντηση που έγινε την περασμένη Τετάρτη ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γ. Βασιλειάδη και τους κ.κ. Δάρρα και Γκαγκάτση από τη Σούπερ Λίγκα, το σχέδιο του υφυπουργού για μεταβατικό πρωτάθλημα 20 ομάδων την ερχόμενη σεζόν ναυαγεί.

Ολα δείχνουν ότι το επόμενο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 16 ομάδες και πλέον μένει να αποφασιστεί, ποιος θα είναι ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν.

Ο κ. Γ. Βασιλειάδης για να δώσει τα χρήματα όπως υποστηρίζει μέσω ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ΠΑΕ, προτείνει να υποβιβαστούν έξι ομάδες και να προβιβαστούν δύο, ώστε το μεθεπόμενο πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 12 ομάδες. Επί αυτού του σχεδίου θα τοποθετηθούν οι ΠΑΕ της Λίγκας.