Ματαιώθηκαν με υπουργική απόφαση οι εκλογές της ΕΟΚ

Οριστικά ματαιώθηκαν οι εκλογές της ΕΟΚ, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για την Κυριακή 30 Μαΐου, έπειτα από την ΚΥΑ που εκδόθηκε και δημοσιοποιήθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και στην οποία ξεκαθαρίζεται ότι “σύμφωνα με το πρωτόκολλο υγείας οι δια ζώσης διεργασίες θα γίνονται μόνο εφόσον τα εγγεγραμμένα μέλη δεν ξεπερνούν τα 150.”

Σε διαφορετική περίπτωση, όταν δηλαδή τα μέλη είναι περισσότερα, που αυτό συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση, οι εκλογές και οι γενικές συνελεύσεις θα πρέπει να γίνονται ψηφιακά.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ΚΥΑ για τις εκλογές σε ομοσπονδίες: «Πάσης φύσεως εκλογές αιρετών εκπροσώπων και οργάνων διοίκησης, καθώς και γενικές συνελεύσεις διενεργούνται δια ζώσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο των συνεδρίων (Παράρτημα 14), εφόσον τα εγγεγραμμένα μέλη δεν υπερβαίνουν τα εκατόν πενήντα (150).

Στις περιπτώσεις που τα εγγεγραμμένα μέλη είναι εκατόν πενήντα (150) και άνω, οι εκλογές και οι γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται με ψηφιακά μέσα.

Εξαιρούνται από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου οι εκλογικές διαδικασίες που, κατά την έναρξη ισχύος της παρούσας, έχουν ήδη εκκινήσει με φυσική ή επιστολική ψήφο και για τις οποίες έχουν υποβληθεί σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας».

Από την πλευρά της η ΕΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση όπου κάνει λόγο για «εκλογική αεροπειρατεία» και καταφέρεται εναντίον του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.