Προκηρύχθηκε από την Ε.Σ.Κ.Α. το Τουρνουά Νέων Μπάσκετ “Δημήτρης Μπασούρης” 2017-2018

Η Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής (Ε.Σ.Κ.Α.) προκήρυξε το Τουρνουά Νέων “Δημήτρης Μπασούρης” 2017-2018 με ημερομηνία έναρξης των αγώνων την Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017. Συμμετοχή στο τουρνουά μπορούν να δηλώσουν όλα τα αθλητικά σωματεία. Ακολουθεί η προκήρυξη. 

Ε.Σ.Κ.Α. το Τουρνουά Νέων “Δημήτρης Μπασούρης” 2017-2018

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2725/99, 3057/02 και 3264/04 του Καταστατικού της Ε.Ο.Κ.,του Καταστατικού της Ε.Σ.Κ.Α.,των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ.,της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων  2017-2018 (της Ε.Ο.Κ.)

Π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ο υ μ ε

Το Τουρνουά Νέων ΄΄ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΟΥΡΗΣ΄΄ αγωνιστικής  περιόδου 2017-2018 με τους πιο κάτω όρους:

ΑΡΘΡΟ  1ο : ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο Τουρνουά Νέων ΄΄ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΟΥΡΗΣ΄΄ δικαιούνται να λάβουν μέρος όλα τα ενδιαφερόμενα αθλητικά σωματεία.

ΑΡΘΡΟ  2ο: ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων πρέπει να υποβληθούν στην ΕΣΚΑ το αργότερο μέχρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2017   και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τον Κανονισμό Πρωταθλημάτων  (άρθρο 28). Οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων πρέπει να υποβληθούν στα γραφεία της Ε.Σ.Κ.Α αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή (πρωτότυπες).

Υποβολή δηλώσεων με επιφυλάξεις απαγορεύονται με ποινή αποκλεισμού από το τουρνουά.Για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα ΝΕΩΝ   θα εκδοθεί ειδικό έντυπο δήλωσης συμμετοχής αξίας σαράντα (40) ευρώ.

Θα γίνουν δεκτές δηλώσεις συμμετοχής μόνο με το συγκεκριμένο έντυπο. 

Η έναρξη του  τουρνουά είναι την ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 

Η Ε.Σ.Κ.Α. διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής ημερομηνίας έναρξης του τουρνουά.

Η  κλήρωση των αγώνων θα γίνει την  ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 στα γραφεία της ΄Ενωσης  (Ύδρας 4 Γαλάτσι) και ώρα  18.00  παρουσία των αντιπροσώπων των Σωματείων.

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Τα Σωματεία που μετέχουν στο τουρνουά θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές,όπως τα άρθρα 34,35 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων ορίζουν και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί. Οι αγώνες του Τουρνουά θα διεξάγονται ΜΟΝΟ ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ.    Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε αλλαγή ημερομηνιών διεξαγωγής αγώνα, λόγω άλλων αγωνιστικών  υποχρεώσεων του σωματείου ή κωλύματος προπονητή κλπ.

Η Ε.Σ.Κ.Α. διατηρεί το δικαίωμα ορισμού και δεύτερης αγωνιστικής ημέρας μέσα στην ίδια εβδομάδα στην περίπτωση που θα κρίνει αυτό αναγκαίο. Ο χωρισμός των ομίλων, ο αριθμός αυτών και οι ομάδες από τις οποίες θα αποτελούνται θα γνωστοποιηθούν στα σωματεία την ημέρα της κλήρωσης. O τρόπος διεξαγωγής του τουρνουά θα εξαρτηθεί από τον αριθμό δηλώσεων συμμετοχής και θα κοινοποιηθεί στις ομάδες με έγγραφο συμπληρωματικής προκήρυξης μετά την κλήρωση. 

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες του τουρνουά επιτρέπεται να διεξαχθούν  σε ΚΛΕΙΣΤΑ  γήπεδα.

Σε περίπτωση που σωματείο δεν διαθέτει δικό του κλειστό γήπεδο,πρέπει μαζί με τη δήλωση συμμετοχής να υποβάλει στην Ε.Σ.Κ.Α. και το έγγραφο, με το οποίο του παραχωρήθηκε το κλειστό γήπεδο που προτείνει σαν έδρα. Επίσης πρέπει να αποστείλει στην Ε.Σ.Κ.Α. το έγγραφο με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την άδεια λειτουργίας του κλειστού γυμναστηρίου που θα χρησιμοποιήσει σαν έδρα. Κάθε σωματείο οφείλει να δηλώσει γήπεδο.

Σωματείο το οποίο δεν έχει δικό του γήπεδο πρέπει να δηλώσει άλλου σωματείου, Εθνικό ή Δημοτικό Γυμναστήριο, υποβάλλοντας έγγραφο εκείνου που του παραχωρεί το γήπεδο, ταυτόχρονα με τη δήλωση συμμετοχής.

Σε περίπτωση που αποκλεισθεί γήπεδο ή δεν είναι δυνατόν για οποιονδήποτε λόγο να τελεσθεί προγραμματισμένος αγώνας σ’ αυτό και αφού θα έχει γνωστοποιηθεί στην Ε.Σ.Κ.Α. με επίσημο έγγραφο από την αρχή δικαιοδοσίας του γηπέδου από το γηπεδούχο σωματείο τουλάχιστον δύο εργάσιμες ημέρες νωρίτερα, ο αγώνας αυτός θα ορίζεται την ίδια ή άλλη ημερομηνία, στο ίδιο ή άλλο  γήπεδο (άρθρο 31 Κανονισμού Πρωταθλημάτων) τηρώντας τις διατάξεις του άρθρου 3 της παρούσης.

Οι ποινές που επιβάλλονται στα σωματεία-μέλη της ΄Ενωσης για πειθαρχικές παραβάσεις, είναι αυτές που προβλέπονται στο άρθρο 82 του Πειθαρχικού Δικαίου Σωματείων του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.

ΑΡΘΡΟ  5ο:  ΜΠΑΛΑ ΑΓΩΝΩΝ

Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται με  δερμάτινη μπάλα ΝΙΚΕ Νο 7 και σε περίπτωση που αγώνας διεξαχθεί με μπάλα άλλης μάρκας  μηδενίζονται και τα δύο διαγωνισθέντα σωματεία.

ΑΡΘΡΟ  6ο: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των διαγωνιζομένων Σωματείων καθορίζονται με τις διατάξεις των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και Ε.Σ.Κ.Α.,που αναφέρονται παραπάνω.

ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ Υπενθυμίζεται στα γηπεδούχα σωματεία η υποχρεωτική παρουσία ιατρού κατά την διάρκεια των αγώνων, με ποινή μηδενισμού σε περίπτωση μη παρουσίας του και κατακύρωση του αγώνα υπέρ του φιλοξενούμενου σωματείου, χωρίς άλλες βαθμολογικές κυρώσεις για την γηπεδούχο ομάδα. Σημειώνεται ότι ο ιατρός πρέπει να βρίσκεται στο γήπεδο τριάντα λεπτά (30΄) πριν την έναρξη του αγώνα και να υπογράψει στο φύλλο αγώνα. 

Τα συμμετέχοντα στο πρωτάθλημα σωματεία ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥΣ, η οποία χορηγείται  από τον Προΐστάμενο της αρμόδιας για τα θέματα αθλητισμού υπηρεσίας της οικείας Περιφέρειας, εφόσον η αθλητική εγκατάσταση διαθέτει άδεια λειτουργίας.Αντίγραφο της άδειας διεξαγωγής των αγώνων και το πρόγραμμα, κοινοποιείται υποχρεωτικά στην οικεία αστυνομική αρχή για την λήψη των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και τάξης.

Οι αγώνες τελούνται με την έγκριση του Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ.Α, σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ.9 του Ν.4049/23-02-12. Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα υποχρεώνονται να καταβάλουν, πριν την έναρξη του εντός έδρας αγώνων τους σε κάθε διαιτητή το ποσό των δέκα οκτώ (18) ευρώ και σε κάθε κριτή  το ποσό των δέκα  (10) ευρώ.       

Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν από το γηπεδούχο σωματείο τα έξοδα διαιτητών και κριτών το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα.             

Σε περίπτωση ματαίωσης ή διακοπής αγώνα μέχρι την λήξη του α΄ημιχρόνου για οποιονδήποτε λόγο, τα έξοδα των διαιτητών και κριτών  που έχουν προσέλθει, καταβάλλονται από την γηπεδούχο ομάδα αλλά περιορίζονται στο ήμισυ, ενώ κατά την επανάληψη του αγώνα τα έξοδα των διαιτητών και κριτών καταβάλλονται και πάλι από το γηπεδούχο σωματείο αλλά ολόκληρο το  ποσόν. Σε περίπτωση διακοπής του αγώνα μετά την έναρξη του β΄ημιχρόνου για οποιονδήποτε λόγο, τα έξοδα των διαιτητών και κριτών που έχουν προσέλθει, καταβάλλονται από την γηπεδούχο ομάδα στο ακέραιο και στην επανάληψη του αγώνα καταβάλλεται από την γηπεδούχο ομάδα το ήμισυ του ποσού. 

ΑΡΘΡΟ 7ο:   ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Στο Τουρνουά δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλητές που πληρούν τους όρους των Αθλητικών Νόμων, των ισχυόντων Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και των Προκηρύξεων Ε.Ο.Κ. και Ε.Σ.Κ.Α..Στο φύλλο αγώνα η κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να δηλώσει μέχρι δώδεκα (12) καλαθοσφαιριστές εκ των οποίων μόνο ένας μπορεί να μην είναι ελληνικής υπηκοότητας, ομογενής καθώς και αλλοδαπός καλαθοσφαιριστής του οποίου το δελτίο αθλητικής ιδιότητας έχει εκδοθεί από την Ε.Ο.Κ. πριν την συμπλήρωση του 15ου έτους της ηλικίας του.(άρθρο 1 παρ.3 της Υπουργικής Απόφασης 6439/Β/2002.          

Στο Τουρνουά Νέων δικαιούνται να λάβουν μέρος αθλητές που γεννήθηκαν από 1-1-1997 έως και 31-12-2000.Οι ομάδες θα πρέπει να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά στις εμφανίσεις τους , αριθμούς από το 4 έως και το 19.

ΑΡΘΡΟ 8ο: ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ

Για την αναβολή αγώνων ισχύουν όσα ορίζονται από το άρθρο 50 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων. Ιδιαίτερα τονίζεται η παρ.4 του παραπάνω άρθρου σύμφωνα με την οποία αγώνας που αναβλήθηκε ή ματαιώθηκε για οποιαδήποτε αιτία και κρίνεται ότι πρέπει να επαναληφθεί, διεξάγεται,σε διάστημα 8 ημερών από την ημέρα που αρχικά είχε προγραμματισθεί η διεξαγωγή του.

Η Ε.Σ.Κ.Α. διατηρεί το δικαίωμα να επιμηκύνει αυτό το διάστημα εφ΄όσον το κρίνει αναγκαίο. Απαγορεύεται η αναβολή αγώνα ή η αλλαγή της ημέρας του  αγώνα, με την αιτιολογία ότι υπάρχει και άλλος αγώνας του σωματείου οποιουδήποτε τμήματος την ίδια ημέρα ή ώρα ή λόγω κωλύματος του προπονητή της ομάδας ή λόγω σχολικών εκδρομών κλπ  .

ΑΡΘΡΟ  9ο:  ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Για την διακοπή του αγώνα ισχύουν όσα ορίζονται από το άρθρο 46 του κανονισμού πρωταθλημάτων όπως αυτό τροποποιήθηκε στην Γ.Σ. της ΕΟΚ της 20.1.96. Επισημαίνεται ότι το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να παραλάβει από την ‘Ενωση επικυρωμένη φωτοτυπία του φύλλου αγώνα του διακοπέντος αγώνος.

ΑΡΘΡΟ  1Οο: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Οι ενστάσεις υποβάλλονται σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 54 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων,πρέπει δε να υποστηριχθούν με έγγραφο μέσα σε 48 ώρες από την τέλεση του αγώνος και να συνοδεύονται από το σχετικό παράβολο τωντριάντα (30) ευρώ Οι ενστάσεις και οι εφέσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής κανονισμών εκδικάζονται από τα προβλεπόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας της Ε.Ο.Κ. δικαιοδοτικά όργανα.

Οι ενστάσεις του άρθρου 54 παρ.1δ (σοβαρή παράβαση ή κακή εφαρμογή των Κανονισμών Παιδιάς), από διαιτητές ή κριτές εκδικάζονται σε πρώτο και δεύτερο βαθμό από την Κ.Ε.Δ/Ε.Σ.Κ.Α. Οι ενστάσεις,που δεν υπάγονται στις προηγούμενες παραγράφους  εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ.

Οι αποφάσεις της Επιτροπής Πρωταθλήματος προσβάλλονται ενώπιον του ΑΣΕΑΔ σύμφωνα με τα όσα ορίζονται ειδικότερα από τα άρθρα 123 έως 126 του Ν.2725/99 όπως αυτά τροποποιήθηκαν από τα άρθρα 44 έως 46 του Ν.3057/2002.

Τα Σωματεία που μετέχουν στα Πρωταθλήματα, καθώς και οι αθλητές τους συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια για την επίλυση των πάσης φύσης διαφορών που θα προκύψουν μεταξύ τους και που έχουν σχέση με την εφαρμογή και ερμηνεία των Νόμων που ισχύουν, του Καταστατικού, των Κανονισμών και των Προκηρύξεων της Ε.Ο.Κ., (με βάση τους οποίους διεξάγονται τα διάφορα Πρωταθλήματα και που αποτελούν σύμβαση μεταξύ ΕΣΚΑ, Σωματείων και αθλητών),μόνο τα διοικητικά όργανα που προβλέπονται  από τις διατάξεις αυτές και απαγορεύεται ρητά κάθε προσφυγή στα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

Σε περίπτωση που σωματείο προσφύγει στα Πολιτικά δικαστήρια, για θέματα που αφορούν την επίλυση αθλητικών διαφορών ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ για όλους τους υπόλοιπους αγώνες του Πρωταθλήματος για το οποίο έγινε προσφυγή και ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ από όλα τα Πρωταθλήματα, της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, στα οποία δικαιούται να συμμετάσχει.

ΑΡΘΡΟ 11ο :  ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ

α) Τα Σωματεία που αγωνίζονται υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον Κανονισμό Πρωταθλημάτων οι δε  διοικητικοί και υπόλοιποι παράγοντες και αθλητές των Σωματείων,καθώς και οι προπονητές και κόουτς, στις κυρώσεις που προβλέπονται από τους Αθλητικούς Νόμους και από τις ισχύουσες διατάξεις των λοιπών Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. 

β)  Σε περίπτωση αποχώρησης σωματείου πριν τη λήξη της Α΄ΦΑΣΗΣ του Τουρνουά, το σωματείο τιμωρείται με αποκλεισμό από το τουρνουά για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.  

γ) Σε περίπτωση που αθλητές,παράγοντες,προπονητές ή φίλαθλοι σωματείου προκαλέσουν σωματική ή υλική βλάβη σε παράγοντες του αγώνα, ή οποιαδήποτε ζημιά στην αθλητική εγκατάσταση,  το υπεύθυνο σωματείο ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να αποκαταστήσει την προκληθείσα βλάβη, μετά από επιτόπιο έλεγχο της διοργανώτριας αρχής και του εκπρόσωπου του υπαιτίου σωματείου, πέραν των άλλων ποινών που προβλέπονται από τους Κανονισμούς.

Η εκτίμηση της δαπάνης γίνεται με όποιο πρόσφορο τρόπο αποφασίσει το Δ.Σ. της ΕΣΚΑ. Η καταβολή της δαπάνης γίνεται εντός (3) ημερών από την λήψη της σχετικής απόφασης από το Δ.Σ. της ΕΣΚΑ και σε περίπτωση άρνησης το σωματείο ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ για τις επόμενες δύο αγωνιστικές από την λήξη της προθεσμίας καταβολής. (‘Αρθρο 82 σε συνδυασμό με το άρθρο 88 των Κανονισμών).

δ) Το Δ.Σ. της ΕΣΚΑ δικαιούται να χρησιμοποιήσει διαιτητές άλλων συνδέσμων πλήν του ΣΕΔΚΑ,εφ’όσον τούτο κριθεί σκόπιμο εξ’αιτίας επεισοδίων που προκάλεσαν αθλητές,προπονητές,παράγοντες ή φίλαθλοι σωματείου για το τμήμα ή τα τμήματα του σωματείου  που προκάλεσε επεισόδια σε βάρος παραγόντων του αγώνα. Το υπαίτιο σωματείο υποχρεούται τουλάχιστον 48 ώρες πριν την τέλεση του αγώνα στο οποίο έχουν ορισθεί διαιτητές άλλων συνδέσμων να καταβάλει τα έξοδα μετακίνησης,διαφορετικά μηδενίζεται.

ε) Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Κ.Α. οι περιπτώσεις πλαστοπροσωπίας αθλητών, οι σχετικές ενστάσεις των οποίων έχουν γίνει αποδεκτές, εκτός της επιβολής των προβλεπομένων πειθαρχικών ποινών,  παραπέμπονται και στον Αθλητικό Εισαγγελέα και στην Ε.ΦΙ.Π.

στ) Σε περίπτωση επιβολής πειθαρχικής ποινής σε βάρος αθλητών, προπονητών και παραγόντων μιας ομάδας, αυτοί δεν έχουν δικαίωμα να παρευρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο που αγωνίζεται οποιαδήποτε ομάδα με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα  επικαλούνται.

ΑΡΘΡΟ 12ο: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Για τη βαθμολογία των Σωματείων ορίζει το άρθρο 47 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων,για την κατάταξη δε αυτών ισχύουν όσα αναφέρονται στο άρθρο 48 του ίδιου Κανονισμού. Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 47 παρ.2 (όπως αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων, που έδωσε ομάδα που υποβιβάσθηκε, λόγω μη προσέλευσης σε δύο (2) αγώνες ή αποχώρησης από την συνέχεια του πρωταθλήματος, εφόσον συνέβη πριν από την συμπλήρωση του Α΄γύρου του οικείου πρωταθλήματος δεν λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της αγωνιστικής περιόδου.

Αντιθέτως εφ΄όσον η αποχώρηση συντελεσθεί κατά την διάρκεια του Β΄γύρου τα αποτελέσματα ΜΟΝΟ των αγώνων του Α΄γύρου παραμένουν ισχυρά και λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της αγωνιστικής περιόδου.

Η ανωτέρα ρύθμιση εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις που ομάδες δεν προσήλθαν ν΄αγωνισθούν ή τιμωρήθηκαν με μηδενισμό σε δύο (2) αγώνες τηρουμένης της κατά τα άνω διάκρισης του χρονικού σημείου κατά το οποίο συντελέσθηκαν οι παραβάσεις.
                 

ΑΡΘΡΟ  13ο: ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων σε οποιαδήποτε σημαντική θέση και σε οποιαδήποτε φάση του Πρωταθλήματος θα λαμβάνονται υπ’όψη κατά σειρά προτεραιότητας: 1) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2),τότε λαμβάνονται υπ’όψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες-ήττες-μηδενισμοί).

 

Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνονται υπ’όψη η διαφορά πόντων στους μεταξύ τους αγώνες. Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία τότε θα διεξάγεται ένας αγώνας κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο.

2) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2) τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν, οι ομάδες που ισοβαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση τον πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη. Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα  ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, θα γίνει δεύτερη κατάταξη υπολογίζοντας μόνο τα αποτελέσματα των αγώνων ανάμεσα στις ομάδες που ισοβάθμησαν.

Στη περίπτωση που υπάρχει ακόμη ισοβαθμία μετά την δεύτερη κατάταξη χρησιμοποιείται η διαφορά πόντων για να καθορισθεί η κατάταξη, υπολογίζοντας τα αποτελέσματα των αγώνων μόνο μεταξύ των ομάδων που είναι ισόβαθμες.Αν υπάρχουν πάλι ισόβαθμες ομάδες, η κατάταξη τους θα καθορισθεί από αγώνα ή αγώνες κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο. Εάν σε κάποια περίπτωση εφαρμόζοντας τα παραπάνω κριτήρια, μια πολλαπλή ισοβαθμία μειώνεται σε ισοβαθμία μόνο δύο ομάδων, εφαρμόζεται αυτόματα η διαδικασία των παραγράφων 1 και 2.

 

ΑΡΘΡΟ 14ο:  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Η οικονομική διαχείριση των αγώνων (έκδοση και θεώρηση  εισιτηρίων κλπ) ανατίθεται στα γηπεδούχα σωματεία.  Τα σωματεία που θα έχουν την οικονομική διαχείριση των αγώνων τους, πρέπει να εκδώσουν και να θεωρήσουν στην αρμόδια ΔΟΥ, εισιτήρια που θα φέρουν την επωνυμία τους, σαν υπευθύνων (και όχι της Ε.Σ.Κ.Α.)

Η τιμή του εισιτηρίου απαγορεύεται να υπερβαίνει το ένα (1) ευρώ.

ΑΡΘΡΟ  15ο:  ΕΠΑΘΛΑ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ

Στον Πρωταθλητή θα απονεμηθεί ειδικό έπαθλο με δίπλωμα,στους δε αθλητές του δώδεκα διπλώματα με χρυσά μετάλλια.

Στον Β’, Γ’, και Δ΄ νικητή θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια, στους δε αθλητές τους δώδεκα διπλώματα με αργυρά και χάλκινα μετάλλια αντίστοιχα.

Γ Ε Ν Ι Κ Α

α) Οι εκθέσεις-αναφορές των μελών του Δ.Σ. για γεγονότα που συνέβησαν σε αγώνες των πρωταθλημάτων της ‘Ενωσης λαμβάνονται υπ’όψιν από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Έχουν δε αυξημένη αποδεικτική ισχύ εφ’όσον δεν έχουν κατατεθεί οι εκθέσεις των άλλων αρμοδίων προσώπων (διαιτητές-κριτές-παρατηρητές-γυμνασίαρχοι κλπ).

β)  Η Ε.Σ.Κ.Α. διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα της παραχώρησης της άδειας τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων του Πρωταθλήματος μέσω του οιουδήποτε δημόσιου ή ιδιωτικού τηλεοπτικού μέσου (τηλεόραση,διαδύκτιο internet κλπ)      Η οιαδήποτε ζωντανή ή μαγνητοσκοπημένη τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων από όλα τα Μ.Μ.Ε.,( τηλεόραση, διαδικτυακούς τόπους κ.λ.π) αλλά και η ιδιωτική βιντεοσκόπισή τους, θα πρέπει να τύχει της προηγούμενης έγκρισής του Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ.Α. μετά από υποβολή εγγράφου σχετικού αιτήματος (δηλαδή παραλαβή από την Ε.Σ.Κ.Α ειδικής άδειας η οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να επιδεικνύεται πριν την έναρξη του αγώνα στο γηπεδούχο σωματείο).     

Τα σωματεία έχουν υποχρέωση να μεριμνούν για την εφαρμογή της ως άνω διάταξης.     

Η με υπαιτιότητα αθλητικού σωματείου παράβαση της ρύθμισης αυτής θα έχει ως έννομη συνέπεια την επιβολή κατ΄αυτού ποινής διεξαγωγής τεσσάρων (4) αγώνων κεκλεισμένων των θυρών και σε περίπτωση υποτροπής την επιβολή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της  ομάδα του την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. 

γ) Οι οικονομικές διαφορές μεταξύ αθλητικών σωματείων και προπονητών, θα επιλύονται από την Επιτροπή Επίλυσης οικονομικών διαφορών της Ε.Ο.Κ. που συγκροτείται και λειτουργεί σύμφωνα με το άρθρο 7 της υπ΄αρ. 11671/05. δ) Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος και που δεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη,από τον Κανονισμό Διαιτησίας,από τον κανονισμό Πρωταθλημάτων και από την Γενική Προκήρυξη καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνηση ή συμπλήρωση,αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ.Α.-

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ        

Ι.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ      Γ.ΚΟΜΠΟΡΟΖΟΣ