Μεγάλη νίκη του Λαυρίου επί της ΑΕΚ με 80-72

Η πορεία του Λαυρίου και του Προμηθέα  στο φετινό πρωτάθλημα φανερώνει την ανακατάταξη δυνάμεων στις ομάδες της δεύτερης ταχύτητας, όπως έχει συμβεί πολλάκις και σε προηγούμενες περιόδους, εκμεταλλευόμενες, αμφότερες την αδυναμία παραδοσιακών δυνάμεων να είναι ανταγωνιστικές, σύμφωνα με το ένδοξο παρελθόν και το μέγεθος του ονόματός τους.


Ο Προμηθέας είναι ο νέος «πρεσβευτής» του αχαϊκού μπάσκετ και οι έξι νίκες, που έχει πετύχει, έχουν προέλθει από πειστικές εμφανίσεις που καταδεικνύουν τους υψηλούς στόχους της ομάδας, μέχρι και την πύλη της πρώτης τετράδας.

Για τον Αρη των μύριων διοικητικών προβλημάτων από τη μη απεμπλοκή του μεγαλομετόχου του, Νίκου Λάσκαρη, είναι ανέφικτο να πορευτεί στοιχειωδώς καλά, μόνο από την προσπάθεια του Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος εργάζεται –αν και το γνώριζε εξαρχής– με καθημερινή αβεβαιότητα.

Στην ΑΕΚ, η ήττα από το Λαύριο προκάλεσε εκ νέου προβληματισμό για τη σταθερότητα των δυνατοτήτων της ομάδας που προκρίθηκε στον τελικό Κυπέλλου, πριν από 40 ημέρες, αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό.

Οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα της επόμενης τετράδας αγώνων θα κρίνει πρόσωπα στην «Eνωση». Στον Ολυμπιακό, η επιστροφή του Σπανούλη, ύστερα από 17 αγώνες, είχε απολογισμό 13 πόντους.

Ο Πανιώνιος, που είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη, ύστερα από εφτά αγωνιστικές πρωταθλήματος, θα υποστηρίξει την ένσταση που κατέθεσε για τη φάση στα 45΄΄ πριν από τη λήξη και έχει βάσιμες πιθανότητες να την κερδίσει, καθώς στο βίντεο διαπιστώνεται ότι έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος επίθεσης της Κύμης και κακώς συνεχίζεται η κατοχή της μπάλας, που ήταν διεκδικήσιμη.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:  Λαύριο-ΑΕΚ 80-72, Προμηθέας-Αρης 70-40, Πανιώνιος-Κύμη 91-92 (κ.δ. 80-80), Φάρος-Ρέθυμνο 70-89, ΠΑΟΚ-Κολοσσός 70-56, Ολυμπιακός-Κόροιβος 97-76, ΠΑΟ-Τρίκαλα 87-56.

Ωρα Τσάμπιονς Λιγκ

H oλοκλήρωση του πρώτου γύρου στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκει τον ΠΑΟΚ στη δυσμενέστερη θέση, συγκριτικά με τον Αρη και την ΑΕΚ, καθώς ο «Δικέφαλος» του Βορρά που θα υποδεχθεί σήμερα (19.30), στην Πυλαία, τη Βέντσπιλς (3 νίκες-3 ήττες) για την 7η αγωνιστική, έχει μία, μόλις, νίκη και θα πρέπει να επιχειρήσει αντεπίθεση διαρκείας για να προλάβει την πρόκριση.

Ο Αρης (3 νίκες-3 ήττες) προέρχεται από την πρόσφατη, ντροπιαστική εμφάνιση στην Πάτρα και την ήττα από τον Προμηθέα για το πρωτάθλημα, αλλά είναι υποχρεωμένος να μην παρατήσει την ευρωπαϊκή προσπάθεια του. Στην αποστολή που ταξίδεψε στο Βέλγιο για το σημερινό παιχνίδι (21.30) με την Οστάνδη (2 νίκες-4 ήττες) δεν συμπεριελήφθησαν ο Πέτγουεϊ, μετά το επεισόδιο που έγινε στον πάγκο του Αρη, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Προμηθέα, καθώς και ο Βον που ολοκλήρωσε την συνεργασία του. Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει, αύριο στη Γερμανία, την ισόβαθμη Μπαϊρόιτ.