ΚΡΟΝΟΣ Γέρακα. Πρωταθλητής Β΄ΕΣΚΑ ανδρών. Πανηγυρίζει η αθλητική οικογένεια της πόλης

Η νίκη της ομάδας ανδρών μπάσκετ του Αθλητικού Ομίλου Κρόνος Γέρακα επί της αντίστοιχης του Α.Ο Μαρκόπουλου με 80-74 ήταν …αρκετή για να διασφαλίσει την απευθείας άνοδό της στην Α΄ Κατηγορία ΕΣΚΑ και εκ του αποτελέσματος να αποδείξει ότι εφέτος ήταν η καλύτερη ομάδα στον 1ο Όμιλο της Β΄ΕΣΚΑ. 

Δικαιολογημένες, λοιπόν, οι επινίκειες εκδηλώσεις από τους συντελεστές της εξαιρετικής αυτής αγωνιστικής επιτυχίας. Από τους καλαθοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο με επικεφαλής τον Διονύση Λιγνό, τους διοικούντες και ιδιαίτερα τη «ψυχή» της ομάδας, το Νίκο Φραγκούλη και φυσικά τους φίλους του Συλλόγου που συνέδραμαν ηθικά τους αγώνες της ομάδας εντός και εκτός έδρας.

Η ομάδα του Κρόνου έδειξε εφέτος ότι είχε ταλέντο, συνοχή, έμπειρους παίκτες και αποτελεσματικότητα στους στόχους της.

Στα κρίσιμα παιχνίδια έδειξε να είναι καλά προετοιμασμένη και το σημαντικότερο, διατήρησε την αυτοπεποίθησή της ως το τέλος, πίστευε, δηλαδή, ότι της αξίζει η απόλυτη διάκριση και το απέδειξε με το …. «φωτοστέφανο» της πρωταθλήτριας που ήδη, φόρεσε, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων της επόμενης αγωνιστικής ημέρας. (Πέμπτη 21 Απριλίου)

Σε ότι αφορά τη διεκδίκηση της επίζηλης 2ης  θέσης του βαθμολογικού πίνακα, πλεονεκτεί η ομάδα της Ηλιούπολης μετά την εκτός έδρας νίκη της επί της “Ζωγράφου”. Η ομάδα των Αγίων Αναργύρων αν και έφυγε νικήτρια από τον εκτός έδρας αγώνα της με τον Κυψελιακό, εξακολουθεί να υπολείπεται ένα βαθμό από την Ηλιούπολη και μάλλον δύσκολα θα ανατραπεί η διαφορά.

Τέλος, την είσοδο της στα play off εξασφάλισε η Ολυμπιάδα Παπάγου μετά την επικράτηση της επί του Πρωτέα Αθηνών όπως και η ΕΦΟΑ/Σπύρος Λούης που επικράτησε (δύσκολα) επί του ΟΚΑ Μεσογείων με 71-67.

«Εδραιωμένη» -δυστυχώς- στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα η άλλη ομάδα του Δήμου Παλλήνης, ο Γυμναστικός Σύλλογος Παλλήνης, ευχής έργον οι άνθρωποι που την υποστηρίζουν διοικητικά με αρκετές θυσίες, να μπορέσουν να επανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν μια νέα αφετηρία εν όψει της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου.

Οι συντελεστές της ανόδου στην Α΄Κατηγορία

Όρθιοι: Διονύσης Λιγνός (προπονητής), Παναγιώτης Δουκέλης (Έφορος), Νεκτάριος Παπαβασιλόπουλος (Φροντιστής), Βασίλης Τσεκούρας, Δημήτρης Μάρκου, Ανδρέας Αρτουσένκο, Δαμιανός Ασημένιος, Γιώργος Μακρυδάκης, Μιχάλης Καραγιάννης, Κωνσταντίνος Κοντογιάννης, Χρήστος Καρακώστας, Παναγιώτης Φραγκούλης,.

Καθήμενοι: Νίκος Πανταζής, Δημήτριος Βασιλάκος, Παντελής Περιβολάρης, Μιχαήλ-Άγγελος Τσουκαλάς, Σπύρος Παντελιάδης, Αθανάσιος Τριχιάς, Στέλιος Λουφόπουλος

Η ταυτότητα αγώνα 

Α.Ο. Κρόνος- Α.Ο. Μαρκόπουλο: 80-74

Διαιτητές: Πλιάκας, Μακρής

Δεκάλεπτα: 26-14, 31-29, 52-51, 80-74.

Α.Ο ΚΡΟΝΟΣ: (Δ. Λιγνός) Βασιλάκος 4, Τριχιάς 3 (1), Αρτουσένκο 12 (2), Σταμέλος, Λουφόπουλος 5 (1), Καρακώστας 9, Τσεκούρας, Μακρυδάκης 3 (1), Παντελιάδης 11, Ασημένιος 27, Κωσταρής, Πανταζής 6.

Α.Ο. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ: (Ηλιόπουλος, Πλιάκος): Παναγιώτου 14 (3), Πορτελάνος 20 (3), Κόρβινγκτον, Ξαρχάς 2, Κόρβινγκτον 9, Στεφάτος, Πλέστης, Τζουμάνης 8 (2), Οικονόμου, Παπακωνσταντίνου, Σούρλας 13 (3), Καράμπελας 8 (2).

 

Όλα τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής

Α.Ο ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑ – Α.Ο ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ 80-74

ΕΦΟΑ-ΣΠ.ΛΟΥΗΣ – ΟΚΑ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 71-67

ΤΥΦΩΝ ΑΣ – ΑΟ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ 54-49

ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΠ. – ΑΟ ΠΡΩΤΕΥΣ 68-61

ΑΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ – ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΣ 69-78

ΑΟ ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ 89 – ΓΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ 63-45

ΚΥΨΕΛΙΑΚΟΣ ΑΟ – ΓΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 61-70

Η βαθμολογία όπως διαμορφώθηκε μαπό τα αποτελέσματα της 25ης Αγωνιστικής