Ευρωλίγκα: Δεν άντεξε η Ρεάλ στην πίεση ενός υπέροχου Ολυμπιακού!

H αήττητη πορεία της Ρεάλ έκανε… στάση στον Φαληρικό Oρμο και ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα που νίκησε τους Μαδριλένους (88-83), ύστερα από 9 αγωνιστικές της Ευρωλίγκας. Μία ημέρα μετά την υπόκλιση της Μπαρτσελόνα στον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός «λύγισε» τη «βασίλισσα» και περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης και στη δεύτερη «διαβολοβδομάδα» της διοργάνωσης να ανατρέψει τον απολογισμό νικών-ηττών από το 3-4 σε 5-4 και να έχει ξανά θετικό πρόσημο στη βαθμολογία.

«Αμυνα. Μόνο άμυνα πρέπει να παίξουμε, όταν έχουμε δεχθεί 52 πόντους στο πρώτο ημίχρονο» είπε ο Ρούντι Φερνάντεθ στην κάμερα του καναλιού της Ευρωλίγκας, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια του ΣΕΦ και δεν είχε άδικο για το 29-22 του πρώτου δεκαλέπτου και το 52-41 στη δεύτερη περίοδο.

Η μη «υπερκατανάλωση» του Βασίλη Σπανούλη για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, απέδειξε ότι ο Ντέιβιντ Μπλατ, μπορεί να καθυστέρησε, αλλά συνειδητοποίησε ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού μπορεί να είναι αποτελεσματικός στην παραγωγή του σκορ, με μικρότερο χρόνο συμμετοχής.

Σε 9 λεπτά στο α΄ ημίχρονο «φόρτωσε» με 16 πόντους το ισπανικό καλάθι, σημείωσε δύο καθοριστικά τρίποντα για να δημιουργηθεί εκ νέου διψήφια διαφορά στο σκορ (το 32-22 μετατράπηκε σε 35-35 και εν συνεχεία σε 46-35), ενώ ο Ουίλιαμς Γκος σε διάστημα 14 λεπτών σημείωσε τους ίδιους πόντους με τον συμπαίκτη του. Το ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα έφτασε στο 61% (8/13), στα δίποντα ήταν 47% και οι παίκτες του Μπλατ υπέπεσαν μόλις σε δύο λάθη.

Η Ρεάλ παρά τις σημαντικές απουσίες των Γιουλ και Αγιόν ήταν ανταγωνιστική, αλλά όπως συνέβη και με την επίθεση του Ολυμπιακού, δεν είχε παραγωγή από τους ψηλούς της.

Ο Κάρολ και ο Φερνάντεζ αποτέλεσαν την πιο αξιόπιστη απειλή για την άμυνα του Ολυμπιακού και ειδικά ο πρώτος συντέλεσε τα μέγιστα στο τρίτο δεκάλεπτο, ώστε η Ρεάλ να κάνει επιμέρους σκορ 13-24 και η τέταρτη περίοδος να αρχίσει από την ισοπαλία (65-65).

Ο Στρέλνιεκς ενεργοποιήθηκε στην τελική ευθεία του παιχνιδιού και η άμυνα του Ολυμπιακού στα πρώτα πέντε λεπτά της τέταρτης περιόδου ήταν καταλυτική, καθώς δέχθηκε μόλις τρεις πόντους και στον αντίποδα οι γηπεδούχοι σκόραραν 13 πόντους (76-68).

Ο Σπανούλης έδειχνε ότι δεν είχε την ενέργεια του πρώτου ημιχρόνου, αλλά την κατάλληλη στιγμή πήρε την πρωτοβουλία και «τελείωσε» το παιχνίδι, με εύστοχο τρίποντο στα 2΄44 για το 80-70. Η διαχείριση του χρόνου και των φάουλ στις τρεις τελευταίες επιθέσεις εξασφάλισαν τη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουίλιαμς-Γκος 23 (2), Σπανούλης 20 (5), Τίμα, Μιλουτίνοβ 8 (9 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 15 (2), Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 3 (1), Μάντζαρης, Μπόγρης, Λε Ντέι 12 (1)

ΡΕΑΛ: Κοζέρ, Ράντολφ 9 (2), Φερνάντεθ 12 (3), Καμπάτσο 14 (1 τρίποντο, 13 ασίστ), Ρέγιες 2, Κάρολ 16 (4), Ταβάρες 7, Ντεκ 7 (1), Πρέπελιτς 3, Τόμπκινς 8, Τέιλορ 5 (1).

  • Σε άλλο χθεσινό ματς η Εφές νίκησε την Νταρουσάφακα με 88-93.