Την Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης τα 7α Βραβεία Αυτοδιοίκησης

Την ετήσια εκδήλωση απονομής διακρίσεων σε φυσικά και νομικά πρόσωπα για την προσφορά τους στην αυτοδιοίκηση και ευρύτερα στον κοινωνικό ιστό της χώρας, διοργανώνει για έβδομο κατά σειρά έτος η Ένωση Δημάρχων Αττικής με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.

Πρόκειται για την κορυφαία εκδήλωση από το σύνολο των ετήσιων δράσεων της Ένωσης Δημάρχων Αττικής στην οποία παρευρίσκονται εκπρόσωποι της κεντρικής διοίκησης, της Βουλής και μεγάλος αριθμός ενεργών αυτοδιοικητικών στελεχών και των δύο βαθμίδων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:30 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης και τα νομικά και φυσικά πρόσωπα τα οποία θα τιμηθούν, είναι:

Για την κοινωνική τους προσφορά: Το «Χαμόγελο του Παιδιού» και η «Κιβωτός του Κόσμου».

Για την αδιάλειπτη στήριξη του στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, ο κ. Νίκος Χλέπας, καθηγητής της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Για την πολυετή συνεισφορά τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με θητείες διακονίας της οι: (τιμητικές πλακέτες)

Νικόλαος Ζαγούρης, τ. Πρόεδρος Αγίου Κωνσταντίνου
Παντελής Μέξης, τ. Πρόεδρος Αφιδνών
Δημήτριος Μίχας, τ. Πρόεδρος Μαγούλας
Κωνσταντίνος Πόγκας, τ. Δήμαρχος Λαυρίου
Γεώργιος Πρίφτης, τ. Πρόεδρος Κουβαρά
Και με εύφημο μνεία, οι
Παναγιώτης Βακαλόπουλος, τ. Δήμαρχος Ταύρου,
Νικόλαος Βούλγαρης, τ. Πρόεδρος Βαρνάβα
Χαράλαμπος Μπεχλιβανίδης, τ. Δήμαρχος Νέας Σμύρνης
Μήτρος Σουλιμνιώτης, τ. Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας
Νικόλαος Παξιμαδάς, τ. Δήμαρχος Πετρούπολης

kamaras_pavlos_200x300-9072134Αναφερόμενος ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων Αττικής κ. Παύλος Καμάρας, (επί σειρά ετών Δήμαρχος Πεύκης) στα κίνητρα της απονομής διακρίσεων, δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι «κατά πρώτον, θέλουμε να τιμήσουμε σε ό,τι αφορά τους αυτοδιοικητικούς γιατί με το έργο τους και την διαρκή προσπάθεια τους συνέβαλλαν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών τους που επί σειρά ετών υπηρέτησαν και σε ό,τι αφορά τα νομικά πρόσωπα για τον απρόσκοπτο, υψηλόβαθμο αλτρουϊσμό με τον οποίο λειτούργησαν κυρίως στα χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Εκτιμούμε –κατέληξε ο κ. Παύλος Καμάρας- ότι οι αποδιδόμενες διακρίσεις ως ένα βαθμό λειτουργούν και ως κίνητρο στους ενεργούς αυτοδιοικητικούς να εντείνουν τις δικές τους προσπάθειες για αποτελεσματικότερο και δημιουργικότερο έργο…»