Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που ρυθμίζει ζητήματα των Ευρωεκλογών

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής, με την στήριξη ΝΔ, ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που ρυθμίζει θέματα των Ευρωεκλογών.

Στο επίκεντρο της κριτικής των κομμάτων της αντιπολίτευσης, βρέθηκαν κυρίως οι διατάξεις που αφορούν την δυνατότητα δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων μέχρι δύο μέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών, τον τρόπο χρηματοδότησης των κομμάτων, αλλά και το ασυμβίβαστο βουλευτών οι οποίοι υποχρεώνονται να παραιτηθούν από το βουλευτικό αξίωμα, σε περίπτωση που θέτουν υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές.

Να σημειωθεί ότι βελτιωτικές αλλαγές επί του νομοσχεδίου ζήτησαν όχι μόνο βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά και από την συγκυβέρνηση, ειδικότερα για τις ρυθμίσεις που προβλέπουν κωλύματα και για τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και για την χρηματοδότηση των κομμάτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, έκανε λόγο για ένα καλό νομοσχέδιο που ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες των πολιτών.

Παράλληλα, συμφώνησε με την άποψη που υποστηρίχθηκε από όλες σχεδόν τις πτέρυγες της Βουλής, για την ανάγκη να επιλεχθούν με πολιτικά κριτήρια, οι καλύτεροι υποψήφιοι των κομμάτων καθώς όπως τονίστηκε, οι Ευρωβουλευτές θα έχουν να αντιμετωπίσουν σημαντικές μάχες για τη χώρα, οι οποίες πρέπει να κερδηθούν.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, έκανε λόγο για «ένα καινούργιο εκλογικό νόμο για τις ευρωεκλογές» .