Ο Γιάννης Σγουρός ανακοίνωσε τα ονόματα τεσσάρων υποψήφιων Αντιπεριφερειαρχών: Δαμάσκος, Καμάρας, Τσάτσου & Δήμου

Τα ονόματα τεσσάρων υποψήφιων Αντιπεριφερειαρχών ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός.

Συγκεκριμένα:

  • Χάρης Δαμάσκος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών
  • Παύλος Καμάρας στην Ανατολική Αττική
  • Άννα Παπαδημητρίου – Τσάτσου στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών
  • Σταυρούλα Δήμου στην Δυτική Αττική

Ο Γιάννης Σγουρός, κατά την παρουσίαση των υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών, δήλωσε:

«Οι θεσμοί της Αυτοδιοίκησης, Δήμοι και Περιφέρειες, είναι θεσμοί που μας συγκινούν, μας εμπνέουν και μας ενώνουν, ανεξάρτητα από τις πολιτικές, τις κοινωνικές και τις κομματικές μας αναφορές.
Ο Χάρης Δαμάσκος και ο Παύλος Καμάρας είναι αυτοδιοικητικοί και πετυχημένοι στα χρόνια που εργαστήκανε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Μαζί μας θα παραμείνουν η Άννα Παπαδημητρίου – Τσάτσου και η Σταυρούλα Δήμου, για να συνεχίσουμε το πετυχημένο έργο μας.
Η συμβολή τους σ’ αυτή την προσπάθεια θα είναι θετική, γιατί πιστεύουν ότι “Μόνο με έργο” είμαστε κοντά στις ανάγκες των πολιτών.
Τις δημιουργικές μάχες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους Δήμους και τις Περιφέρειες της Αττικής οφείλουμε να τις δώσουμε με τόλμη και επιτυχία όλοι οι Πολίτες ενωμένοι».

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

Ο Χάρης Δαμάσκος θα είναι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στο Βόρειο Τομέα της Αττικής. Είχε εκλεγεί Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Βασίλη Κικίλια «Αττική – Νέα Προοπτική» και είχε διατελέσει Αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής με το Λεωνίδα Κουρή.

«Υπηρετώ όλα αυτά τα χρόνια την αυτοδιοίκηση από επιλογή. Επιλέγω, λοιπόν, να συμπορεύομαι με ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν, που ξέρουν τα προβλήματα, που είναι κοντά στους πολίτες.
Ο Γιάννης Σγουρός στα τριάμισι αυτά χρόνια που είναι Περιφερειάρχης Αττικής λειτούργησε αυτοδιοικητικά, ανεξάρτητα, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις, έκανε έργο χωρίς αποκλεισμούς και σκοπιμότητες και οδήγησε την Περιφέρεια στην ανάπτυξη σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, κερδίζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό μου.
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι με σωστές συνεργασίες, μεθοδική δουλειά και έχοντας ενώσει τις δυνάμεις μας μαχητικά και αλληλέγγυα, το έργο μας θα κάνει περήφανους τους συμπολίτες μας».

Ο Παύλος Καμάρας, που έχει διατελέσει για τρεις τετραετίες Δήμαρχος Πεύκης και είναι Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, θα είναι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στην Ανατολική Αττική.

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα που θα συνεργαστώ με το Γιάννη Σγουρό. Η απόλυτα επιτυχημένη θητεία του, τόσο ως Νομάρχης όσο και ως αιρετός Περιφερειάρχης, δίνει τα εχέγγυα ότι και αυτή η κρίσιμη 5ετία, τόσο για τον τόπο μας όσο και ιδιαίτερα για την Αττική, θα είναι απόλυτα επιτυχημένη. Με τον Γιάννη Σγουρό μας ενώνει η Αυτοδιοικητική αντίληψη και η ίδια αυτοδιοικητική γλώσσα την οποία μιλάμε. Αυτή δεν έχει να κάνει ούτε με τακτικισμούς, ούτε με πολιτικάντικα ή άλλου είδους τερτίπια. Ο Γιάννης Σγουρός έχει ένα πρόσθετο προσόν, το οποίο εγώ αξιολογώ ως ιδιαίτερο προσόν που πρέπει να έχουν όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά. Και πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αυτό αναγνωρίζει στο σημερινό Περιφερειάρχη. Έχει μια ανθρωπιά, μια ειλικρίνεια, μια ντομπροσύνη, η οποία πιστεύω ότι πρέπει να χαρακτηρίζει όλους. Είναι ένας από τους λόγους για τον οποίο είμαι κοντά του. Από τη δική μου την πλευρά πιστεύω ότι η 20ετής θητεία μου, η ενασχόλησή μου με τα κοινά από όλες τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησα, είτε ως Δήμαρχος είτε ως Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής αλλά και από άλλα συλλογικά όργανα, μου δίνει τη δυνατότητα να μπορέσω κι εγώ να συμβάλλω σε αυτήν την πορεία, η οποία αναμένεται να είναι απόλυτα επιτυχημένη».

Η Άννα Παπαδημητρίου – Τσάτσου, η οποία είναι ήδη Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, θα είναι εκ νέου υποψήφια για τη θέση αυτή.

«Με όλη μου την καρδιά και τη θέληση, θα συνεχίσω να δουλεύω πλάι στο Γιάννη Σγουρό για μια δυνατή Περιφέρεια, προς όφελος του συμπολίτη μας.
Ο Κεντρικός Τομέας της Αθήνας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Εμείς δουλέψαμε σκληρά και θα συνεχίσουμε, με ανανεωμένη διάθεση και συνέπεια. Γιατί μόνο με έργο θα γίνει η ζωή μας καλύτερη».

Η Σταυρούλα Δήμου, που είναι ήδη Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, θα είναι εκ νέου υποψήφια για τη θέση αυτή.

«Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά το Γιάννη Σγουρό που με εμπιστεύεται. Η Δυτική Αττική έχει ανάγκη από μεγάλα έργα υποδομής, που ως πρωταρχικό σκοπό θα έχουν τη μείωση της ανεργίας και της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Την προηγούμενη περίοδο κάναμε την αρχή. Τώρα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια προς όφελος των πολιτών, μόνο με έργο».