Βαγ. Μπουρνούς, Γ. Σωφρόνης, Βασ. Κόκκαλης, Λ. Κοσμόπουλος & Γ. Σμέρος “αντάρτικο” κατά της ΠΕΔΑ

Σε κάποια μορφής υποχώρηση αναγκάστηκε η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ μετά τις έντονες αντιδράσεις Δημάρχων της Αττικής σε σχέση με τη διατήρηση νοσοκομειακών αποβλήτων σε αστικό ιστό για διάστημα 23 ετών.  

Ειδικότερα, κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής μέσω τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα, το σχετικό θέμα (6. Έγκριση τευχών δημοπράτησης για τη λειτουργία της μονάδας θερμικής επεξεργασίας επικινδύνων αποβλήτων υγειονομικών μονάδων (ΕΑΥΜ) και προσομοιαζόντων με αυτά -εισηγητής Αν. Προϊστάμενος Δ/νσης ΘΕΑ κ. Αρβανίτης) ναι μεν δεν αναβλήθηκε αλλά δεν έγινε καμία εισήγηση, δεν συζητήθηκε και ως εκ τούτου δεν ελήφθη απόφαση.

“Πρόδωσε” τους συναδέλφους του ο δήμαρχος Ραφήνας

Όμως, στο δεύτερο θέμα για το οποίο η Περιφερειακή Ένωση Δήμων ζητούσε να αποσυρθεί (15. “Έγκριση Τεχνικών Προδιαγραφών για την προμήθεια κινητού εξοπλισμού για την υποστήριξη των δράσεων επαναχρησιμοποίησης / δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης υλικών”), όχι μόνο υπήρξε εισήγηση από την κ. Γεωργία Ασημακοπούλου, ΠΕ Μηχ/κών, Α΄ αν. Προϊσταμένη Τμήματος Πρόληψης & επαναχρησιμοποίησης, αλλά και συζητήθηκε διεξοδικά και στο τέλος υπερψηφίσθηκε προκαλώντας τις οργισμένες αντιδράσεις των παριστάμενων Δημάρχων.

Κι αυτό γιατί τόσο ο δήμαρχος Ραφήνας -Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς όσο και ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού Γιάννης Σωφρόνης (σ.σ. ως αναπληρωματικός του Ν. Χιωτάκη που είχε προηγουμένως αποχωρήσει εκνευρισμένος), παρά την αντίθετη οδηγία της ΠΕΔΑ προς τα μέλη της να καταψηφίσουν, συντάχθηκαν με τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφέρειας Αττικής, Βασίλη Κόκκαλη, πρόεδρο Δ.Σ. ΕΔΣΝΑ και – αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Αττικής, Γιάννη Σμέρο, Αντιπρόεδρο Δ.Σ ΕΔΣΝΑ και Λευτέρη Κοσμόπουλο, Τακτικό μέλος Ε.Ε. εδσνα.

Κατά, όπως είχε ζητήσει η ΠΕΔΑ ψήφισαν οι Χρήστος Παππούς Χρήστος (Τακτικό Μέλος Ε.Ε., Δήμαρχος Φυλής) και Δημήτρης Μπουραϊμης (Τακτικό μέλος Ε.Ε., Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής.

Να σημειωθεί τέλος ότι η έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔΑ με μοναδικό θέμα τις συγκεκριμένες αρνητικές εξελίξεις που είχε προγραμματιστεί για χθες Τρίτη 9/11 στις 2 μμ αναβλήθηκε, λόγω κωλύματος του προέδρου και θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 2 το μεσημέρι.