Σύσκεψη για την υγεία και τον προσυμπτωματικό έλεγχο των πολιτών Ανατολικής Αττικής

Σύσκεψη στο πλαίσιο του Προγράμματος για την πρόληψη στην υγεία και τον προσυμπτωματικό έλεγχο των πολιτών στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Αυγερινού.

Την Παρασκευή 3/7/2020 πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, συνάντηση εργασίας για τη Δημόσια Υγεία, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Αυγερινού και με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των Δήμων της Ανατολικής Αττικής, αιρετών και υπηρεσιακών, στελεχών της αρμόδιας Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς και στελεχών της Περιφέρειας Αττικής που έχει και το συντονισμό του Προγράμματος.

Το εν λόγω Πρόγραμμα που ξεκίνησε μετά από σχετική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Γιώργου Πατούλη, τον Νοέμβριο 2019 για όλη την Αττική, χρειάστηκε να σταματήσει για ένα διάστημα λόγω κορωνοϊού και συνεχίζει τώρα με την 3η του συνάντηση για την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής.

«Είναι θετικό και πολύ ευχάριστο που το Πρόγραμμα για την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο των πολιτών βρίσκει ανταπόκριση και συμμετοχή από όλους τους Δήμους της Ανατολικής Αττικής» σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αυγερινός στην παρέμβασή του, συμπληρώνοντας «καθώς η πρόληψη είναι μεν προαιρετική και όχι υποχρεωτική εφόσον απευθύνεται σε υγιείς ανθρώπους, αλλά αυτό δεν την κάνει λιγότερο σημαντική».

Και οι συμμετέχοντες, εξάλλου εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η διάχυση της γνώσης και η ανταλλαγή κοινών εμπειριών και πρακτικών ανάμεσα στους Δήμους.

Όπως ενημέρωσε ο Συντονιστής του Προγράμματος Υγιών Πόλεων στην Περιφέρεια Αττικής κ. Παπασπυρόπουλος Σωτήρης κατά την παρουσίασή του, το τεχνικό εργαλείο για την εφαρμογή του Προγράμματος δηλ. το αναγκαίο λογισμικό, υπάρχει ήδη καθώς έχει δημιουργηθεί από το Εθνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων που ουσιαστικά είναι ο τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα.

Επιπλέον οι 20 Παρουσιάσεις για την ενημέρωση, τη πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο των πολιτών, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας και είναι στη διάθεση των Δήμων, συμπληρώνοντας ότι το πιο σημαντικό για την επιτυχία του προγράμματος είναι να υπάρξει ευρεία συμμετοχή των πολιτών.

Η επόμενη τακτική συνάντηση ορίστηκε για τις 11/9/2020.