Στο Αυτόφωρο Τριμελές ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος για παρεμπόδιση κατεδάφισης αυθαίρετης κατοικίας. Κρατήθηκε στο Α.Τ. Γέρακα!

Με αυστηρότητα που αγγίζει τα όρια της υπερβολής αντιμετωπίζεται από χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος κ. Δημήτρης Μάρκου οπότε και μεταφέρθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αρτέμιδος στην Εισαγγελία Δίωξης

με τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών, της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος.

Αργά το απόγευμα με εντολή του Εισαγγελέα μεταφέρθηκε με χειροπέδες από το κτίριο της Ευελπίδων στο Αστυνομικό Τμήμα Αρτέμιδος και λίγο αργότερα με εντολή ανώτερης αστυνομικής αρχής στο Αστυνομικό Τμήμα Γέρακα!

Ο λόγος για την συγκεκριμένη μετακίνηση του Δημάρχου «υπαγορεύθηκε -σύμφωνα με πληροφορίες του «Ν»- από την υποψία ότι ο αριθμός των δημοτών που θα προσέρχονταν έξω από το αστυνομικό κτίριο της Αρτέμιδος προκειμένου να συμπαρασταθούν στον κ. Δ. Μάρκου θα αυξανότανε κατά τις βραδινές ώρες και ενδεχομένως να επιχειρούνταν η απελευθέρωση του….»

Ο Δήμαρχος θα οδηγηθεί σε λίγες ώρες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας και εκτός απροόπτου η υπόθεση αναμένεται να αναβληθεί και να οριστεί νέα ημερομηνία εκδίκασης της.

Όπως είναι γνωστό, η σύλληψη του κ. Μάρκου έγινε χθες με εντολή του εισαγγελέα ο οποίος από νωρίς το πρωί βρισκότανε στην περιοχή του Πράσινου Λόφου Αρτέμιδος επιβλέποντας την επιχείρηση κατεδάφισης αυθαίρετου κτίσματος από συνεργείο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος έδωσε εντολή σε χειριστές μηχανημάτων του δήμου να αποκλείσουν με τα οχήματά τους την πρόσβαση του συνεργείου κατεδάφισης προς το χώρο της κατοικίας με συνέπεια, ο Εισαγγελέας να διατάξει τη σύλληψη και κράτηση του στο Αστυνομικό Τμήμα Αρτέμιδος μέχρι να προσαχθεί στην Εισαγγελία Δίωξης.