Επεκτείνεται ο Προαστιακός ως & το Λαύριο. Τριάντα λεπτά θα διαρκεί η μετακίνηση από Παλλήνη/Κάντζα. Εντός του 2015 η δημοπράτηση του έργου

proastiakos
proastiakos

Από το 2020 η μετακίνηση από Παλλήνη και Κάντζα στο Λαύριο θα διαρκεί περίπου 30 λεπτά ανεξαρτήτως κυκλοφοριακής κίνησης και το βασικότερο, με ασφαλή τρόπο.

Η ιδιαίτερα θετική αυτή εξέλιξη οφείλεται στον προγραμματισμό επέκτασης της σιδηροδρομικής γραμμής του Προαστιακού κατά 32 χλμ με αφετηρία το σημερινό κόμβο του Προαστιακού στο Κορωπί και με τερματικό σταθμό το Νέο Λιμένα Λαυρίου.

Η νέα γραμμή προβλέπεται να διαθέτει δυο σιδηροδρομικούς σταθμούς, στο Μαρκόπουλο και στο Λιμάνι του Λαυρίου και επτά στάσεις:

  1. Καλύβια
  2. Κουβαρά
  3. Κερατέα
  4. Αμφιτρίτη
  5. Περιγιάλι
  6. Θορικό
  7. Εκπαιδευτικό Κέντρο Λαυρίου

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών με τις νέες Δημοτικές Αρχές προκειμένου να προχωρήσει όσο το δυνατό γρηγορότερα το έργο.

Όπως δηλώθηκε, στόχος του υπουργείου Υποδομών είναι το έργο να δημοπρατηθεί εντός του 2015 και να ολοκληρωθεί μέ ως το τέλος του 2019.

Οταν το έργο θα δοθεί στο κοινό, η διαδρομή Κορωπί -Λαύριο, μήκους 32 χλμ. θα γίνεται σε 28 λεπτά και από το Λαύριο μέχρι την Αθήνα σε 55 λεπτά.

Με το ….καλό και δίχως καθυστερήσεις!